Európa legnagyobb csokilopása – Kétszázezer tábla Milkával tűnt el egy kamion

A kontinens egyik legnagyobb csokilopási ügyébe keveredett egy magyar fuvarozási vállalkozás.
A kontinens egyik legnagyobb csokilopási ügyébe keveredett egy magyar fuvarozási vállalkozás.

A rejtélyes ügy szereplője egy, a világhírű Milka csokoládémárkát forgalmazó cég. Ez a vállalkozás adott megbízást a svájci határhoz közel fekvő, ausztriai Bludenzben lévő osztrák vállalatnak, hogy szállítsanak a nevükben a csokiból hatalmas mennyiségben Belgiumba.

A fuvarozó vállalkozó egy magyar szállítónak adta ki a feladatot, aki egy cseh cégnek passzolta át a munkát. A megbeszélt időre meg is érkezett a cseh rendszámú kamion, beparkolt a bludenzi gyárba, majd kisvártatva 20 tonnányi Milkával, azaz nagyjából kétszázezer táblával a rakterében elindult Belgiumba. De azóta sem a kamion, sem a sofőr nem került elő.
A sofőr hamis dokumentumokkal és hamis rendszámmal szerezte meg az árut – mondta el az FN1Todaynek Sabine Reinthaler, az LPD Tyros rendőrségi szóvivője, aki hozzátette, hogy bizonyos, hogy a csokizsákmányt viszonteladásra szánják.

Úgy tűnik, már jóval korábban, előre kitervelték az édességlopást, ugyanis november 15-e óta nem akadtak a nyomukra:

– A rendőrség nyomoz az ügyben, azonban nagyon nehéz felgöngyölíteni a szálakat, mivel a leadott adataik mindegyike hamis volt – magyarázta a szóvivő.

Pogácsától a sós rúdig! A legfinomabb sós vendégvárók az ünnepekre

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors