Újraélesztés

A hős Norbika: Tudom, hogy végül mégsem sikerült megmentenem a nagymamám életét

Bors

2022. június 23. csütörtök 11:00

Egy egész ország elé állított példát a 8 éves Nagy Norbert, aki nagymamája életét mentette meg azzal, hogy azonnal riasztotta a 112-t a szívrohamot kapó asszonyhoz. Mi több, az alsós kisfiú még az újraélesztést is megkezdte.

Még a felnőttek is példát vehetnének Nagy Norbertről, arról a mindössze 8 éves kisfiúról, aki korát meghazudtoló lélekjelenléttel mentette meg nagymamája életét. Norbi nagyijával ország-várost játszott dégi házukban, mikor a 65 éves asszony eszméletlenül zuhant hátra a székével. A nagymama és unkája csak ketten voltak otthon, Norbi apukája ugyanis Franciaországban dolgozik, édesanyja, Erzsébet pedig a munkahelyén volt. Az alsós srác azonban a pánik helyet rögvest cselekedett.

Nagymamáját megmentő kisfiú
Dég
Norbi
A kisfiú a mentős telefonos utasításai alapján kezdte meg az életmentést 


 

Azonnal hívta a 112-t

- Megpróbálta szólítgatni a nagymamáját, amikor nem válaszolt, azonnal hívta a mama telefonján a 112-t. Ők mondták el, hogy mit tegyen – mesélte a Borsnak Norbi anyukája, Erzsébet. Norbi pontosan követett minden utasítást, még mellkaskompresszióval újraéleszteni is próbálta nagymamáját, mikor nem sikerült, szó nélkül tovább rohant segítségért a szomszédba, közben anyukáját is felhívta.

Nagyon büszkék rá a szülei

- Egy idős néni volt ott, aki átment segíteni, megpróbálták a mamát székestől felállítani, de nem tudták. Ekkor Norbi a nagyija mellett maradt, míg a szomszéd asszony kirohant segítségért, és az első megállított autóst vitte be, hogy segítsen. Nagyon-nagyon büszke vagyok a kisfiamra – tette hozzá Erzsébet könnyes szemmel. A kiérkező mentősök órákon át harcoltak az asszony életéért, aki végül szállítható állapotba került, és mentőhelikopterrel kórházba vitték. Az asszony állapota válságos, ez már a harmadik szívrohama volt, azonban szerda reggelre agyhalott állapotba került, két, külföldön élő gyermeke már útnak indult, hogy búcsút vegyen tőle. 

 

Erzsébet, 
Dég,
Életmentő kisfiú anyja
Mamája magyarázta el Norbinak, mit tegyen, ha valaki rosszul lesz a családban


Végig ott volt mellette

Norbi végig a nagymamája mellett volt:

- Végig meg voltunk ijedve, de a nagymamám volt a legfontosabb. Végig ott voltam mellette. Szeretném azt hinni, hogy tudta, hogy ott vagyok, és ez segített neki – vette át anyukájától a szót az ország hőse, Norbi. Mint mondta, nagyon szereti nagymamáját, akivel a délelőttöket töltötte

 Tudom, hogy megmentettem az életét, de mégsem sikerült megmentenem – mondta szomorúan a kis hős. Erzsébet elárulta, hogy azután magyarázta el fiának a segítséghívás fontosságát, miután a mentősök tavaly közzé tették a talpraesett, 5 éves gyermeket, aki anyukájának hívott mentőt:

- Akkor átfutott a fejemen, hogy itt vagyunk ketten, bármikor, bármi történhet nálunk is, így fontosnak tartottam, hogy Norbi is megismerje, hogyan hívhat segítséget. Többször is meghallgattuk együtt azt a felvételt, és elmagyaráztam, mit tegyen, ha ilyen helyzetbe került – mondta Erzsébet.  


 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Putyin váratlan bejelentést tett

vg.hu

Ezért ítélhetnek halálra az oroszok újabb két britet

metropol.hu

Botrány a fapadosnál, sírva fakadtak a reptéri dolgozók

mandiner.hu

Nem találja ki, melyik rajongói oldalhoz csatlakozott Havas Henrik

ripost.hu

Ez a három csillagjegy folyamatosan versenyez

mandiner.hu

Orosz ezredes: Gyorsabb a lerohanás, mint Mariupolnál, jöhet Harkiv és Odessza

origo.hu

Berki Mazsi rémisztő üzenetet küldött: attól félnek, megőrült

borsonline.hu

Még csak most volt az eljegyzés, de hamarosan jön a baba a TV2 sztárjánál

borsonline.hu

Először és utoljára szólaltak meg Berki Krisztián barátai, ezt tervezte a celeb a halála előtt

borsonline.hu

Galambos Dorina először mesélt arról, húgát az öngyilkosság szélére kergette édesanyjuk elvesztése

borsonline.hu

Angyal voltál, angyal lettél – Édesanyja búcsúzik a felcsúti "halálautóban" életét vesztett fiataltól

További cikkek

Tragédia

Rejtély, mi miatt vesztette életét 21 fiatal egy szórakozóhelyen

Aranykéz utca

Szomorú évforduló: Négyen haltak meg a maffialeszámolásban