Aktuális

Fekete karácsonyunk lesz! – a háromgyerekes Kata szerelmét és édesanyját is elvitte a koronavírus

Bors

2021. november 30. kedd 10:00

Már Magyarországon is tombol a 4. hullám, rengetegen aggódnak kórházba került szeretteikért,  sokan pedig már megkapták a lesújtó hírt: a papa, anyu, vagy a szeretett barát nincs többé. Sokaknak lesz fekete az idei karácsony.

Leginkább az internetes csoportokban próbálják egymást támogatni azok, akiknek szerettük kórházba kerül, vagy éppen – gyakran fiatalon – meghalt a vírus miatt. Egy szívszorító történetet osztott meg egy hölgy az egyik ilyen csoportban:

– Apósom délután feladta a nagy küzdelmet a vírussal szemben és elhunyt. Annyian szorítottatok nekünk tényleg ismeretlenül is, egy két nap alatt most felvillant a reménysugár a szemünkbe, reméltük hogy egy napon majd újra átölelhetjük őt. Unokákkal együtt vártuk őt haza. De nem jön többé, angyalok vigyáznak rá. –

Nem ők az egyetlen család, akiknek az ünnepét beárnyékolja és a vírus és a halál, többen írták, hogy nekik is gyászba borult karácsonyuk lesz. A csoporttagok együtt érző szavakkal igyekeznek támogatni egymást.

– Sajnos mi is így voltunk áprilisban, a 49 éves egészséges drága páromat is legyőzte a vírus, itt maradtam három kis gyerekkel, ez nagyon kegyetlen, soha nem tud az ember belenyugodni. Nekünk sem lesz igazi karácsonyunk – írta Kata.

– Tudom mit éreztek, hogy ez nem lehet igaz, ez nem velünk történt. Drága szerelmemet és édesanyját is elragadta tőlünk ez a kegyetlen vírus márciusban, úgyhogy a kislányommal nekünk is fekete karácsonyunk lesz így Apa és a Mama nélkül – írta Brigitta.

– Sajnos mi is így vagyunk, már 8 hónapja nem enyhül a fájdalom, szeretett édesanyám elvesztése után semmi sem lesz a régi, a karácsony sem. És sajnos még mindig van sok ember, aki ezt a vírust nem veszi komolyan – írta egy együttérző.

– Mi mindig a nagymamánál gyűltünk össze szenteste. Ő főzött, várta a gyermekeit és az unokáit. Ő szervezett meg mindent, mindig csodás hangulatot teremtett. Már egy hónapja nincs köztünk. Még bele sem gondoltunk, hogy idén más lesz a karácsony – írta megrendülten Eszter.

– Az én nagyapám tegnap került lélegeztető gépre. Nem tudjuk, mi lesz karácsonyig, reménykedünk, de 87 éves és betegsége is van. Nem merünk igazán készülni a karácsonyra – osztotta meg félelmeit Attila.

– Mély együttérzésem, az én anyukámmal is ez történt. Amikor hasra vagy oldalra fordították, akkor javultak az értékek, aztán csökkentették az oxigént és 2 nap múlva összeomlott a szervezete. Itthagyott minket karácsony előtt, nekünk is fekete lesz a karácsonyunk – mesélte el meg saját történetét Csilla.

Sok elhunyt családtag oltatlan volt

A szomorú történetekről beszélgetve óhatatlanul szóba kerül, hogy az elvesztett szeretteik be voltak-e oltva. A többség arról számol be, hogy a családtag, akit elragadott a koronavírus, nem volt beoltva.

További cikkek

Karambol

Súlyos baleset történt, azonnal indultak a rendőrök és a tűzoltók a XVIII. kerületbe

Sértés

Márki-Zay Péter szerint a Fidesz támogatói fogyatékosak

Ez is érdekelhet

vg.hu

Jövő nyáron már nem kuna kell a horvátországi nyaraláshoz

borsonline.hu

Az orvosok is megdöbbentek azon, mit találtak a 67 éves bácsi szervezetében

she.life.hu

Egy utolsó levél annak, akit már nem szerethetek többé...

hirtv.hu

Brutális, ami az ország felé tart: ebben nem lesz köszönet

kemma.hu

Rejtélyes rosszullétek az akkugyárban, rendőrökkel szembeszálló anya és rengeteg baleset – ez volt a hét

origo.hu

Világít a koronavírus a szájmaszkba tehető betéten

nemzetisport.hu

MU: Lingard ismét kölcsönbe kerülhet, de most nem a West Ham csapna le rá

origo.hu

Inkább már befizetnek a magyarok az ATM-eknél

mandiner.hu

Elkezdődött a pozícióosztogatás: Hadházy maga jelentette be, hogy miniszter lesz, ha győz a baloldal

ripost.hu

„Csak sírdogáltam az orvosiban csendesen” – megrázó vallomás a magyar doktortól

life.hu

Gyász: tragikusan fiatalon hunyt el a magyar színművész, rendező