ERŐSÍTÉS

Kiderült az új edző terve Szoboszlaival: már az utódával tárgyal a Liverpool

LL

Létrehozva: 2024.05.13.

Már Arne Slot kiszemeltje, akit a középpályára igazolnának. Érik a nagy újraegyesülés: Szoboszlai Dominik számára sem ismeretlen a kiváló futballista, sőt!

Habár a hivatalos bejelentés még várat magára, nyílt titok, hogy Arne Slot lesz Jürgen Klopp utóda a Liverpool vezetőedzői posztján. A Feyenoord kispadjáról búcsúzó holland szakembernek a hírek szerint kevesebb dolga lesz az átigazolásokkal, mint német elődjének, de a szintén megújuló sportszakmai vezetőség is az ő elképeléseit figyelembe véve készül a nyári transzferekre. Az egyik kiszemeltjük Szoboszlai Dominikéhoz hasonló pozícióban játszik.

Szoboszlai (balra) és Olmo már bizonyították Lipcsében: jól megférnek egy csapatban
Szoboszlai (balra) és Olmo már bizonyították Lipcsében: jól megférnek egy csapatban         Fotó: Stuart Franklin / Getty Images

A remek őszi produkciója után, tavaszra – újévi sérülése elhúzódása után – visszaesett magyar középpályásnak a kommentárok szerint mégsem kell aggódnia, sőt! Lipcsében már együtt játszott Dani Olmóval, aki légiósunk tavaly nyári távozása után az utóda lett a német csapatban: az addig jobbára a bal oldalon szereplő focista átvette Szoboszlai helyét a jobb oldali támadó középpályás posztján.

A tervezett erősítésről beszámoló liverpool.com szerint Olmo és Szoboszlai párosának liverpooli újraegyesülésével nőnének Arne Slot variációs lehetőségei a támadójátékban: szerepelhetnek egymás melletti támadó középpályásokként, de az is elképzelhető, hogy a jobbszélső Mohamed Szalah várható távozása esetén a magyar válogatott sztárja kerülhet előrébb a csatársorba.

Olmo megszerzése egyébként nagyon hasonló forgatókönyvet követhet, mint tavaly az élő szerződéséből 70 millió euróért (27 milliárd forint) kivásárolt Szoboszlaié. A 26 éves, 33-szoros spanyol válogatott labdarúgó elvileg 2027 nyaráig a lipcseiek játékosa, de kontraktusának egyik záradéka alapján 60 millió eurós (23,3 milliárd forint) vételi ajánlat esetén el kell engedniük.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek