LAUREUS

„Hihetetlen érzés” – sportolói Oscar-díjra is esélyes Luca

LL

Létrehozva: 2024.02.28.

Ekler Luca második magyar jelöltként hivatalos a Laureus-gálára.

Krajnyák Zsuzsanna jelölése után 18 évvel, Ekler Luca személyében újra bekerült egy magyar a világ legjobbjai közé a sportolói Oscar-díjnak is nevezett Laureus-díj április 22-i, madridi gáláján. A paralimpiai bajnok, világ- és Európa-bajnok, világcsúcstartó magyar paraatléta a fogyatékkal élő sportolók között érhet a csúcsra.

Ekler Luca paraatléta a második magyar jelölt a Laureus-díj 24 éves történetében
Ekler Luca paraatléta a második magyar jelölt a Laureus-díj 24 éves történetében       Fotó: Dömötör Csaba / Nemzeti Sport

Magyar díjazott még nem volt a 2000 óta évente megrendezett Laureus-gálán. Ekler jelölése is óriási siker.

"Végre elmesélhetem nektek, hogy milyen hatalmas megtiszteltetés ért. Áprilisban Madridba utazom, ugyanis a @laureussport Az év fogyatékos sportolója kategóriájában jelölt lettem, ami hihetetlen érzés. Hálás vagyok azért, hogy nemzetközi szinten is elismerik a jelöléssel a 2023-as munkánkat, eredményeimet. Valamint még büszkébb arra, hogy ennyi tehetséges sportoló között magyar jelöltként képviselhetem az országot!" – kommentálta a nagy hírt Luca.

Az Év sportolója fődíjra jelölt férfiak mezőnyében többek között Lionel Messi és Max Verstappen, a nőknél pedig mások mellett Aitana Bonmatí és Iga Swiatek is a finalisták között van.
A jelölteket 1400 sportújságíró szavazatai alapján állították össze, a végső győztesekről a legendás sportolókból álló akadémia 71 tagja dönt.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek