Celeb

Rettegnek a szomszédok: a nyakukba ömlik Oszter tava!

Bors

Létrehozva: 2017.10.19.

Oszter Sándor nem viccel, komolyan veszi házi tórendszerét. Minden jel arra utal, hogy a három hónapja tartó építkezés a finisbe érkezett, a színész ha­marosan hátradőlhet, s va­dászkastélya ablakából figyelheti két hatalmas méretű tavát, amelyeket szemlátomást a hegyből érkező egyetlen patak tölt fel. Addig azonban egy kamerával figyeli, kik közelítik meg a területét, amelyen keresztül érkezik a patak. Hogy ez miért lehet? Mert évekkel ezelőtt a patakot ároknak minősítették át, így azt a részt meg tudta vásárolni.

Augusztusban a Bors többször is beszámolt a hatóságilag engedélyezett, a helybéliek által azonban rettegéssel és felháborodással fogadott két tó építésének alakulásáról. A horgászegyesület szerint környezetkárosítás Oszter részéről, hogy eltereli a patakot, a színész szerint azonban épp hogy előnyére válik a vidéknek az új beruházás. Diósjenő lakói­nak tiltakozására a polgármester egy időre felfüggesztette az építkezést, de még a falugyűlésen több száz helybeli által aláírt petíció sem akadályozhatta meg Osztert terve kivitelezésében.

Gyakran jár a bíróságra

A színész az elmúlt időszakban többször is összetűzésbe került a törvénnyel. 2014-ben ittasan oszlopnak hajtott egy bevásárlóközpontban, amiért 140 óra közmunkára ítélték, továbbá eltiltották a vezetéstől két év egy hónapra. 2016-ban egy sokkal komolyabb ügyben citálták bíróságra, mint ötödrendű vádlottat befolyással való üzérkedés bűntette miatt hallgatja ki most is a Törvényszék. Ennek a pernek az előrejelzések szerint jövőre lesz vége, akkor derül ki, megbüntetik-e vagy sem. Ha igen, börtönbe kerülhet.

Mostanra a két mederbe már víz van, a szomszédok pedig attól félnek, a hevenyészve felhordott tómeder fala és a védőgátak ellenére az egész a nyakukba folyik majd. Ottjártunkkor több helyi lakó is felfigyelt ránk, áradt belőlük a panasz, úgy érzik, tehetetlenek. Több szakhatóságot kerestek már fel, de segélykiáltásuk süket fülekre talál. Arcukat, nevüket nem merik vállalni, félnek Oszter bosszújától. És pisztolyától.

– Nézze meg, kedveském, vagy két hete zsilipet is tett az al­só tavába, most már ő szabá­lyoz­za, mennyi vizet enged to­vább a patakon keresztül a halastóba, ami szemlátomást máris sokat apadt. Pár hete kezdte el tölteni a medreit, mi pedig annyit tehetünk, hogy reménykedünk, át ne szakadjon majd a gát, mert akkor több házat is el fog önteni – magyarázta a neve elhallgatását kérő férfi, amikor a leg­közelebbi szomszéd telke mellől megmutatta, milyen magas a tó fala.

A gáton egy férfi dolgozott, és tapasztalhattuk mi is, hogy az építkezés balesetveszélyes, a szakadék mellé még kerítést sem húztak, Oszter ehelyett kamerát használ.

– Ez a kamera pár napja van itt. Azt olvastuk, gázpisztolyt vett, azzal akarja távol tartani a betolakodókat. Könyörgöm, mi csak azért járunk ide, hogy tisztán lássuk, mi a helyzet, mire számíthatunk. Többen beperelték már, tizenegyen fordultunk a helyi jegyzőhöz birtokvédelem miatt, de elutasították a kérvényeinket. Biztosítást nem tudunk kötni a há­zakra, eladni sem tudjuk őket, és még csak tájékoztatást sem ka­punk senkitől, semmiről. Óriási susmus van itt, az biztos! – ma­gyarázta egy hölgy, aki úgy tudja, pályázat miatt építkezik Oszter.

– Azt mondják, nyolcszázmilliós pályázat van a dolog mögött, de legalább egy védőgátat építene fel a szomszédok védelmében – mondta egy harmadik környékbeli lakó.

A közeli szomszédok elkísérték munkatársainkat a diósjenői ha­lastóhoz is, hogy megmutassák, ránézésre körülbelül fél métert apadt már a tó, bár most épp aszály van, így az is okozhatja a vízszint csökkenését. Oszter Sándort kerestük a helyszínen is, de birtoka valóságos erődítmény, bejutni nem lehet, csengőt nem találtunk. Hívtuk telefonon, de nem értük el.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17057551_auto_resized.png
origo.hu

Kiderült, ki vitte el a rekordösszegű lottónyereményt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26124_resized.jpg?avcount=1710823513
origo.hu

Indulhatnak a NATO-csapatok az orosz határ közelébe

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17057398_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Visszatértek a Liu testvérek: bejött, amire mindenki számított

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17058845_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Újabb országok álltak Magyarország mellé az egyik legélesebb európai vitában

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17060756_auto_resized.png
metropol.hu

Dolhai Attila óriási örömhírt jelentett be a lányáról, Lucáról – videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17058274_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Zelenszkij embere kitálalt: az elnök a legkisebb kritikától kivan, reszket, felhívja az anyját, direkt manipulálja az embereket, hogy mindenki az ukránokra figyeljen

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26127_resized.jpg?avcount=1710823513
origo.hu

Újabb hatalmas botrány Harry herceg körül, milliókat követelhet a pornós domina

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17053847_auto_resized.jpg
travelo.hu

Hogyan működik egy repülőgép WC-je 10 kilométeres magasságban?

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/25922_resized.jpg?avcount=1710823513
she.life.hu

A felfázás mögött több van, mint gondolnád ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17060821_auto_resized.jpg
borsonline.hu

"Hol itt az igazság?" – teljesen összetört az oroszlányi horrorbaleset áldozatának fia

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/25962_resized.jpg?avcount=1710823513
life.hu

Kommunikálj nyíltan és őszintén: ne hagyd, hogy emiatt tönkremenjen a párkapcsolatod (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17057127_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Kezdődik az asztrológiai újév: ezekre a csillagjegyekre lesz brutális hatással

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/03/aVjT1QuD4o3MF_tJT0Wqv7O-M0Zjw-IBFZhOG7PXk8s/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzJjYWU0MjFlMGJiZDQ5NWRhMjA5MzQ0NDNiOWJlZjFh.jpg
ÁZSIA EXPRESSZ

Hamarosan indul a forgatás: Stohl Andrást követelik a kommentelők az Ázsia Expressz új évadába – íme a többi favorit

https://cdn.borsonline.hu/2024/03/j1IUfZsHidUROU0c_dATtraexp4ud2jRRIxhaHQzI4w/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzA4YjQ2MGJiMmQzNDQ1N2JiNmFhMzI1Njk3NDU2YzIx.jpg
ÖRÖMÜNNEP

Bódi Csabi meglepő titkot árult el a megállíthatatlan kézilabda-válogatottról - Videó