Celeb

Geszti módszerével nevel tehetségeket Oláh Gergő

kbv

Létrehozva: 2016.08.21.

Volt mentora a példaképe, az ő módszereit leste el a Kicsi Óriások csapatkapitányaként Oláh Gergő, aki saját gyerekeinél nem erőlteti, hogy színpadon mutassák meg tehetségüket.

Gyakran jár vidéki, kistérségi iskolákba, gyerektáborokba a kicsikkel foglalkozni, otthon is van már három saját gyerkőc, így könnyen megtalálta a közös hangot a Kicsi Óriások felfedezettjeivel is Oláh Gergő, aki csapatkapitányként készíti fel az énekeseket, táncosokat hétről hétre az RTL Klub szeptember 3-án induló műsorában. Persze, a munka azért így sem könnyű, az énekesnek volt olyan tanítványa is, aki fel akarta adni a versenyt, amikor már javában zajlottak a forgatások.

– Csapatkapitányként először szigorú akartam lenni, mert nagy a tét és komoly munka folyik. De aztán nagyon hamar összebarátkoztunk a gyerekekkel, és sok közös programot is szerveztünk. Szóval könnyen ment, és tényleg kibővült a család – mesélte mosolyogva Gergő, aki szerint az a legnehezebb a munkájukban, hogy a gyerekeket ne tegye görcsössé a versenyhelyzet, ha­nem élvezzék a játékot, mert számukra az kell, hogy legyen.

– A­­­­rra is volt példa, hogy valakinél eltört a mécses. Egy kevésbé jó pontnál vagy rontásnál eleinte még előfordult egy-egy komolyabb sírás is, a csapatomból pedig az egyik gyereknek megfordult a fejében, hogy kiszáll a versenyből, de végül ezen is túltettük magunkat. Ilyenkor a szeretet és a maximális figyelem a megoldás. A gyerekkor része az, hogy az embert csalódások érik. Ez készít fel bennünket a felnőttkorra, és segít abban, hogy megerősödjünk – fogalmazott Gergő, aki óriási felelősségnek érzi új feladatát.

– Még talán a munkámban sem éreztem magam ennyire jól. Geszti Péter volt számomra a minta. A saját mentorom is úgy kezelt, mintha a gyereke volnék, támogatott, mindent szépen elmagyarázott, amit nem értettem – mesélte Gergő, aki azt is elárulta, a saját gyerekei nem veszik zokon, hogy most több időt tölt távol otthonától.

– Persze jó lenne, ha otthon lehetnénk egész nap, és csak ömlene a pénz a számlánkra, de ilyen nincs és nem is lesz. Szóval az élet már csak ilyen, az ember el­megy dolgozni, és így gondoskodik a szeretteiről – magyarázta a zenész, aki szerint a szülőknek óriási felelőssége van abban, hogy meddig hagyják a gyerekeket ér­vényesülni, hogyan támogatják a kicsiket álmaik elérésében.

– Én egészen kicsi voltam még, amikor a tánc és a zene iránti szeretetet már felfedezték bennem a szüleim, és mindenben támogattak. Persze féltettek is, ahogyan a mai szülők is féltik a gyerekeiket a művészi pályától, és szívesebben veszik, ha ügyvédnek vagy orvosnak tanulnak. Sokan játszanak hangszeren, járnak táncolni és tanulnak énekelni, de főállású előadóként nem sokan tudnak megélni ebből, hiszen ez egy kicsi ország. Szerintem minden szülőnek az a kötelessége, hogy támogassa a gyermeke álmait, de rendkívül fontos, hogy ne kergessenek délibábot. A zene és a tánc akkor is lehet az élet része, ha valaki nem profiként akar ebből megélni – mondta Gergő, aki a szereplés árnyoldalait is pontosan ismeri. Saját bőrén tapasztalta meg. Az énekes szerint a legfontosabb a kitartás és a türelem, a sikerek nem jönnek azonnal és ma­guktól.

– Ezt igyekszem is elmondani a gyerekeknek. És persze azt is mondogatom nekik, hogy ne szálljon a fejükbe a siker. Azért kell felmenni a színpadra, mert szeretjük, amit csinálunk és van mondanivalónk, nem azért, hogy megállítsanak az utcán egy közös fotóra. Az csak hab a tortán. 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17143908_auto_resized.jpg
origo.hu

Budapesti luxusüzlet-rablás: újabb megdöbbentő fejlemények derültek ki - videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27210_resized.jpg?avcount=1713541510
origo.hu

Budapesti luxusüzletrablás: újabb megdöbbentő fejlemények derültek ki - videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17142646_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Next Top Model Hungary: Bikinis fotóval jelentette be, babát vár

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17140989_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Ukrajna bukásával Magyarország is veszélybe kerülhet egy amerikai elemzés szerint

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17135573_auto_resized.jpg
ripost.hu

"Ki fog látszani a s*nám" - Kiakadtak a túl szexi ruha miatt az olimpikonok

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17142958_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Klopp egy játékost emleget, ő lehetett volna a siker kulcsa?

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27217_resized.jpg?avcount=1713541510
origo.hu

Veszélybe került Marics Peti karrierje

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17143072_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Mit főzzek hétvégén? 13 tepsis recepttel segítjük az ötletelést szombat-vasárnapra

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27216_resized.jpg?avcount=1713541510
origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27156_resized.jpg?avcount=1713541510
videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17140135_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Csobot Adél és Istenes Bence a poklok poklát járja meg - külföldön érte őket utol a szerencsétlenség

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17142944_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Ez nem megengedett!” – áll a bál a TV2-es műsor két szereplője körül, eltanácsolnák őket

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/UwzHKNrO1pT7FNeUbRWSO86pUAhiACztqed1Did-Eig/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzQxNjA4MjU0ZDdlMDQyMmVhZjViZWQ3NTgxMGQ0NDI0.jpg
Hűtlenség

"Úgyis megcsaltál, amikor akartál" – durva beszélgetés zajlott le Megyeri Csilla és párja közt

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/LCJKiSzTBvHuApXX4j_M64L3eEWQnW87jW3jwK-M6ks/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzNiM2FlZWI5MGJlMDRjMTBhNWM5ODBkZTZhZTEyMWQ2.jpg
Vége

Ennyi volt, lekerül a képernyőről a TV2 sikerműsora