Régi barátja az Orbán-családnak a menekülteket pocskondiázó pap

A hajmáskéri lelkész nevelte fel Orbán kutyájának, Nárcisznak a kölykét is.
A hajmáskéri lelkész nevelte fel Orbán kutyájának, Nárcisznak a kölykét is.

Nem kis botrányt kavart a Veszprém melletti falucska lelkésze szombati istentiszteletével. Bikádi László Károly a határvédőknek adott hálát áldozatos munkájukért, majd rátért a menekültekre. Arról beszélt, „jönnek, mint a sáskajárás”, olyanok, mint a hangyák és a rágcsálók, beköltöznek a házakba, „megszállnak minket”.

Bikádi utóbb Facebook-oldalán utalt rá, úgy véli, félreértelmezték a szavait. Idén áprilisban még ő védte meg Orbán Gáspárt, akit azért támadtak, mert a gyülekezetébe toborzott híveket. – Már megint olyanok nyilatkoznak, akik nem ismerik Gáspárt. Kevés nála jólneveltebb fiatalemberrel találkoztam életemben. Miért baj, hogy hitből fakadó cselekedetei vannak? Nem iszik, nem drogozik, hanem Krisztust hirdeti. Ez tényleg üldözendő cselekedet? – fakadt ki Gáspár közösségi oldalán.

Bikádi László Károly rágcsálóknak nevezte a migránsokat © M-érték TV/Youtube

A Veszprém melletti falucska papja volt már KDNP-s és fideszes képviselő is, régóta jó kapcsolatot ápol a miniszterelnök fiával. Információink szerint ő nevelte fel Nárcisz kölykét is. Nárcisz az a kuvasz, amelyet a kormányfő idén február­ban mutatott meg a nyilvánosságnak. Akkor kiderült, a kutya már hat éve az Orbán család tagja, fél szemére nem lát, mert 2010 nyarán valaki szétverte a fejét a felcsúti ház kertjében. Ám sosem lett meg a tettes. A sérült ebet akkor Gáspár vitte el a Budai Kisállatklinikára. Nárcisznak egyébként már unokája is született: a lelkész két éve Gáspár Face­book-oldalára töltött fel fotókat Nárcisz gyermekéről és a kicsinyéről.

Orbán Viktor Nárcisszal © Orbán Viktor/Facebook