Már jut ideje a kutyákra Orbán Viktornak

Eddig kevéssé ismert oldalát mutatta meg követőinek Orbán Viktor szerdán.
Eddig kevéssé ismert oldalát mutatta meg követőinek Orbán Viktor szerdán.

A miniszterelnök a Facebook-oldalára feltöltött fényképe alapján egy Nárcisz nevű kutya boldog gazdája, akivel szerette volna jelezni: maga is kiáll az állatokkal szembeni erőszak ellen. A fővárosban a múlt hétvégén több szervezet tüntetett azért, hogy az állatkínzók szigorú büntetéseket kapjanak.

Nárcisz és én is egyetértünk az állatvédők céljaival // Both Nárcisz and I agree with the goals of animal rights activists.

Közzétette: Orbán Viktor2016. február 23.

A kormányfő kuvaszáról az is kiderült, egyszer gyakorlatilag félholtra verték, az egyik szemére azóta sem lát. A miniszterelnök egy napon arra ért haza felcsúti házukba, hogy Nárcisz vérbe fagyva fekszik a kertben.

– Az orvosok sokáig harcoltak érte, végül sikerült megmenteni és azóta is velünk van, bár mind a mai napig látszanak a támadás nyomai, többek között a járásán is. Nárcisz egyik szemét elveszítette, ezt azonban úgy tűnik, mostanra már megszokta, legalábbis együtt tud élni vele – árulta el Orbán Viktor a Blikknek. Azóta sem derült ki, kik lehettek a támadók.

A lap beszámolója szerint az eb már hat éve van az Orbán család mellett. Ám a miniszterelnök négy éve még úgy nyilatkozott a Borsnak, nincs állata, egyszerűen nem engedheti meg magának egy házikedvenc tartását.

– Lovat vagy kutyát szívesen tartanék. Az állat azonban majdnem olyan, mintha családtag lenne, ezért csak akkor tarts, ha tudsz vele törődni! Erre manapság a munkám mellett sajnos semmi esélyem – osztotta meg akkori filozófiáját a miniszterelnök még 2012 júniusában. A jelek szerint azóta elegendő ideje szabadult fel egy kutyával való törődésre.

Szerettük volna feloldani az ellentmondást, de a miniszterelnök sajtóirodája nem reagált megkeresésünkre.

– Ha valami nagyon kínos történik a Fidesz számára, szoktak élni az eszközzel, hogy egy népszerű ügyet vesznek elő. Ilyen most az állatvédelem is. Az nem is fontos, hogy pár nap késéssel reagál az adott ügyre. Egy nagyon jelentős létszámú tüntetés volt a múlt heti, nem csoda, hogy politikusként Orbán Viktor maga is a nagy tömeg mellé áll – fogalmazott a fotó időzítése kapcsán kérdésünkre Juhász At­tila politológus.

Nem mond le a kormány

Népszavazást ír ki a kormány a menekültek kötelező betelepítésének kérdésében – jelentette be Orbán Viktor a rendkívüli sajtótájékoztatón. Váratlan kérdést is kapott az Origo újságírójától: – Ha nem lesz sikeres a népszavazás, akkor lemond-e a kormány? – Olyan kérdést tett fel, amit még nem vitattunk meg – reagált a kormányfő.