Öngyilkosságra készül a házaspár - felesége betegsége miatt végez magával Gábor is

Hét éve él csillapíthatatlan fájdalommal Zsófia. Férjével együtt egyszer már megpróbálkoztak az öngyilkossággal, de újra megtennék. Utoljára adtak esélyt az életnek.
Hét éve él csillapíthatatlan fájdalommal Zsófia. Férjével együtt egyszer már megpróbálkoztak az öngyilkossággal, de újra megtennék. Utoljára adtak esélyt az életnek.

A nagyatádi Zsófia és férje, Gábor számára az élet évek óta maga a földi pokol. Az asszony évek óta él a testét kínzó fájdalommal, míg Gábornak nap mint nap szembesülnie kell tehetetlenségével, hogy nem tud segíteni nejének. Mint ahogy két éve lapunk megírta, Zsófiának péksüteménybe került fadarabok miatt kellett eltávolítani a vékonybeléből egy jelentős darabot, de az operáció óta folyamatosak a fájdalmai.

– Az orvosok szerint a hat évvel ezelőtti operáció során megsérülhetett egy ideg, ami kisugárzik a bél többi részére. Több mint száz orvosnál jártunk, megannyi kórházi kezelésen részt vettünk, de a feleségem állapota egyre csak romlik. Semmilyen gyógyszer vagy másféle kezelés sem hatott eddig. Nem bírom tovább nézni a szenvedését – mondta el meggyötörten Gábor.

A házaspár 28 éve él együtt. Most közel állnak ahhoz, hogy végleg feladják © Vaskó Tamás

A nagyatádi házaspár számára kilátástalannak tűnt, hogy egyszer Zsófia megszabaduljon a fájdalom okozta kíntól. Elkeseredésükben úgy döntöttek, maréknyi nyugtató segítségével végeznek magukkal. Egy nappal később találtak rájuk, végül sikerült mindkettejük életét megmenteni. Miután elhagyták a kórházat, elhatározták, újra felveszik a harcot a rejtélyes betegséggel. Hiába születtek gyermekeik előző házasságaikból, csak egymásra számíthattak. Gábor évekig minden nap hajnalban kelt és az internetet bújta, hátha megtalálja a gyógymódot. Nemrég rábukkant egy neurorehabilitációs kezelésre Sopronban, ami 250 ezer forintba kerül. Az egyhetes kezelést temetésükre félrerakott pénzükből fedezték.

Leletekkel a szekrényük is tele van. Az asztalon csak néhány látható © Vaskó Tamás

– A feleségem állapotából adódóan nem tud dolgozni, és mivel egész napos odafigyelést igényel, én sem dolgozok. Pedig ha hatásos lesz a kezelés, újra meg kell ismételni, de több pénzünk nem maradt. Ez az utolsó szalmaszál, amibe belekapaszkodhatunk. Megbeszéltük a ne­jemmel, ha mégsem gyógyulna meg, akkor ott van vé­ge a 28 éve tartó történetünknek. Feladjuk. Így mi értelme élni? – kérdezte re­ményvesztetten Gá­bor.

© Vaskó Tamás

Aki segítene az évek óta szenvedő házaspárnak, hogy az összegyűljön a kezelés 250 ezer forintos költsége, az keresse a házaspár internetes oldalát, ahol Gábor megadta az elérhetőségeiket, il­letve számlaszámukat.

Zsófia szenvedését nem tudják csillapítani az orvosok © Vaskó Tamás

VAN SEGÍTSÉG!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116 123 ingyenes lelkielsősegély-számot, vagy keresse fel a suicidprevencio.hu weboldalt!

Kapcsolódó jegyzetünket itt olvashatják.