Feltétel nélkül

Irodalomórán azt tanították, hogy Rómeóval és Júliával azért végzett Shakespeare, mert az utókor emlékezetében csak így maradhatott fenn örök szerelmük. Ha több idejük maradt volna, talán megkopik köztük a szenvedély, vagy elhidegülnek egymástól. Ez pedig, valljuk be, jócskán rontott volna a kapcsolatuk megítélésén.

Látva a körülöttem élő embe­rek párkapcsolatait, sokáig elhittem, hogy élethossziglan tartó szerelem nem létezik. A Nagyatádon élő Gábor viszont rácáfolt kétkedésemre, akinek felesége iránti érzései annyira mélyek és erősek, hogy akár a halálba is követné az asszonyt. Zsófia hét éve folyamatos fájdalomtól szenved, ami miatt egyszer már megpróbált végezni magával. Gábor akkor szó nélkül vele tartott, mert nem tudott felesége nélkül élni. A férfi később nap nap után kutatott a lehetséges gyógymódok után. Az asszonyt jelenleg Sopronban kezelik, de a házaspár megegyezett, ha nem lesz hatásos, feladják a harcot. És a férfi ismét a feleségével tartana.

Gábor és Zsófia története nyilvánvalóan szívbemarkoló, de valahol mélyen nagyon szép is. Csak azt sajnálom, hogy ennyi rossz dolog árán, ilyen morbid körülmények között kell erre rájönnünk.

Kapcsolódó cikkünket itt olvashatjuk.