Aktuális

Kisgyermekes családapa akarta megerőszakolni Viktóriát

Bors

Létrehozva: 2018.10.29.

<p>Takaros, jó környéken fekvő házban élt, és szerető család vette körül a 37 éves férfit, aki két hete összeverte és meg akarta erőszakolni Makai Viktória futónőt. Senki sem érti, Istvánnak mi szüksége lehetett rá, hogy Viktória után vesse magát.</p>

A szörnyű tett helyszínétől alig negyedórányi autóútra áll egy hatalmas, kétszintes családi ház a főváros egyik külső kerületében. Az utcában végigsétálva jól láthatóan szinte minden porta takaros, a hidakon nem egy luxusautóval találkozunk. Teljességgel érthetetlen, hogy a jól szituált, kulturált körülmények között élő H. István miért támadt a törékeny nőre. A szomszédai mellett a barátai és ismerősei sem tudnak magyarázatot adni a 37 esztendős férfi tettére.

Korához képest visszamaradott?

– Soha nem akart rosszat senkinek. Ennek ellenére a korához képest jóval visszamaradottabb férfinak írnám le. Nem a személyiségével, inkább a felfogásával voltak problémák. Sokszor háromszor kellett neki elmondani a dolgokat. Régebben gyakran segített az utcabeli idős hölgyeknek is a ház körüli munkában, nem tudom elképzelni, miért tehetett ilyet – mondta a Borsnak a férfi egyik közeli ismerőse.

Mint ahogy arról többször is beszámoltunk, a sikeres ultrafutónőt a szokásos esti futása során, az otthonától néhány száz méterre kapta el a támadója. A közelben dolgozó István ütni kezdte, majd mindkettejüket alulról le­meztelenítve próbálta szexre kényszeríteni Viktóriát. A kétgyermekes családanyának az volt a szerencséje, hogy az óriás termetű, szőke hajú férfi nem volt  közösülésre alkalmas állapotban. Közben a futónő férje is megérkezett, aki sikeresen elkergette. Istvánt néhány órán belül az otthonában fogták el a zsaruk, akik őrizetbe is vették.

Nyugalom költözött a házba az új asszonnyal

István a testvérével, a másfél év körüli kislányával és az élettársával él a zöldövezetben álló kétszintes házban.

– Miután a szülei elhunytak, a testvérével örökölték az ingatlant. Nem volt végrendelet, így akadtak kisebb konfliktusok az örökség körül. Végül megegyeztek, a testvér költözött fel a ház felső szintjére. Az élettársa néhány éve költözött hozzá, egy kis rendet vitt oda, az ud­vart és a kertet is teljesen leválasztották. Csend, nyu­galom és bé­ke költözött oda – mondja az ismerős.

Elfogása éjjelén, s másnap reggel is rengeteg rendőr szállt ki a férfi otthonához. Az utcabe­liek nem tudták mire vélni a ha­talmas készültséget, eleinte azt hitték, hogy esetleg a koráb­bi konfliktusok nyomán a két test­vér verekedett össze, már az egész környéken ezt beszélték, ami­kor a híradásokból végül is kide­rült, hogy mi történt való­jában.

A bíróságra is elkísérte Istvánt az élettársa

– A két testvér még kamasz volt, amikor a szüleikkel ideköltöztek a belvárosból. István régebben alkalmi munkát végzett, de már hosszú ideje rendesen dolgozik. Zárkózottan élnek, főleg amióta az élettársa odaköltözött. Sokáig nem is tudtuk, hogy az asszony terhes, de a kisgyereket látszólag szépen nevelik, szoktam látni, ahogy a babakocsiban tolják a ház előtt – meséli az egyik szomszéd.

Csípős

Alighanem a támadó is sokat töprenghet rajta: miért tett kockára mindent? De ahogy a közmondás tartja: késő bánat ebgondolat. Huszti Zoltán

István több mint két hete van elzárva a külvilágtól, a letartóztatásáról döntő bírósági ülésre ügyvédje mellett az élettársa is elkísérte, de sem akkor, sem azóta nem kívánt nyilatkozni. Minden bizonnyal kiáll a gyermeke apja mellett, de a háta közepére sem kívánja az üggyel járó procedúrát.

Istvánt szexuális erőszakkal gyanúsítják, tettéért akár nyolc évet is kaphat. Az ügyvédjétől megtudtuk: a családapa nem szokott alkoholt fogyasztani, de a támadás idején erősen ittas állapotban volt. Miután felfogta, hogy mi tett, teljesen összeomlott, máig nem tud magyarázatot adni.

Kampányt indított H. István áldozata

Viktória és az őt megmentő férje, László nyilvánosságra hozták a támadás részleteit, hogy felhívják a figyelmet erre a szörnyű jelenségre, és saját tapasztalataikból leszűrt tanulsággal segítsék futó-, szülő-, embertársaikat.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17157397_auto_resized.jpg
origo.hu

Drámai végjáték a Magyar Kupa elődöntőjében

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27377_resized.jpg?avcount=1713942611
origo.hu

Brutális, 43 fok feletti kánikulára és pusztító viharokra készülhetünk Budapesten

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17153800_auto_resized.jpg
life.hu

Alig ismerik a brit király család üdvöskéjét, aki "többet ér", mint Katalin hercegné gyerekei együttvéve

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17147617_auto_resized.jpg
vg.hu

Csak a szokásos: árat csökkent a Tesla

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17154906_auto_resized.jpg
ripost.hu

Ebből mi lesz? Szoboszlai Dominik balhés edzőt kaphat Liverpoolban

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17157014_auto_resized.jpg
hirtv.hu

A Fidesz-KDNP rendkívüli testületi ülés összehívását kezdeményezte a XVIII. kerületben a Koppenhága-ügy miatt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27375_resized.jpg?avcount=1713942611
origo.hu

Király Viktor elmondta, miért ment tönkre a házassága

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27354_resized.jpg?avcount=1713942611
origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27156_resized.jpg?avcount=1713942611
videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17150605_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Fényképes bizonyítékot hozott a jövőből egy időutazó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17156374_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Azt hittem, másnapos vagyok” – Viszketés jelezte, hogy rákos lett a fiatal férfi

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/3tolaPf9y2DgA3F6T88NbB2V56RzGKfQtmxxELoDx5k/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzM2YWQ4OWExMTUxNDQwZTQ5ZGY1ZWRiMzZhZTQ2ZTlh.jpg
Baleset

Hátborzongató baleset történt az éjszaka: kettészakadt egy Mercedes Szegeden - Fotó!

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/S-Xof8J-ele3PmKh94y3uwJQll5dPY69Jn-M9SHcDP8/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2U2ZWIxZWRjOWRlMTRhNTZiNWVkYWMyMTJkYzJkYTZk.jpg
Borzasztó

Dráma Bács-Kiskun vármegyében: terhes édesanyjukkal együtt mentették ki a három pici gyermeket