Aktuális

Kaliforniai merénylet - Mobiltelefon segítségével robbantották fel Ildikót

B. B.

Létrehozva: 2018.05.19.

<p>Már az első felesége is gyanús körülmények között halt meg annak a férfinak, akit csütörtökön letartóztattak a Kaliforniában élő magyar kozmetikusnő elleni merénylet után. A férfi házában több, regisztrálatlan, saját maga építette ra­kétát találtak. </p>

Egyre több horrorisztikus részlet derült ki Stephen Bealról, akit itthoni idő szerint csütörtök délután tartóztattak le a Kaliforniában élő magyar nő, Krajnyák Ildikó elleni merénylet után. Mint azt a Bors megírta: az asszony kedden halt meg, miután egy, a kozmetikája elé tett csomag felrobbant a kezében. Ildikó azonnal meghalt, három ember megsebesült. A technikusok a dobozban egy 9 amperes akkumulátort, egy mobiltelefont és egy meghatározhatatlan, olvadt anyagot találtak, amely akár szigetelőszalag és vezeték is lehetett.

Fegyvermániás a volt barát

Az exbarát, Stephen Beal az eset után maga hívta ki a rendőröket. Igaz, nem magától, ezt új barátnője javasolta neki. A kiérkező technikusok is meglepődtek, amikor a férfi Long Beach-i házában tö­ménytelen mennyiségű regisztrálatlan fegyvert találtak, többek között közel 100 font­nyi (azaz nagyjából 45 kilónyi) robbanóanyagot, több rakétát, fegyvert és lőszereket. Belegondolni is sokkoló, de a legnagyobb rakétába közel ötkilónyi robbanószer fért volna el. Bár egyelőre a gyilkossággal nem hozták kapcsolatba, a férfit azóta bíróság elé állították, és ezidáig el sem engedték. 

Leesett a lépcsőn a feleség

A rakétákon kívül több hátborzongató információ is előbukkant Beal múltjából. Volt felesége, Christine igencsak rejtélyes körülmények között halt meg 2008-ban. A 48 éves asszony ugyanis bútorpakolás közben vesztette életét: aznap a férjével egy nehéz szekrényt cipeltek fel az emeletre, amikor – Stephen állítása szerint – Christine elvétett egy lépést, nem talált fogást a bútoron, és leesett. A halál okát azonban nem tudták pontosan meghatározni. A patológus szerint elég furcsák voltak a körülmények, a halál okai közt szerepelt a hasnyálmirigy-gyulladás és az eletrolitegyensúly felborulása is, azonban maga a boncnok is kimondta a jelentésében: Christine halála igencsak rejtélyes. Azonban a férfit nem vették elő miatta, a hatóságok szerint ugyanis nem merült fel, hogy neki is benne lett volna a keze. Az persze még inkább elgondolkodtató, hogy az eset után két évvel a gyászoló férj félmillió dolláros (133 millió forint) életbiztosítást vett fel. 

Saját maga ért el mindent

Ildikó a halála előtt három nappal még családja körében, Magyarországon volt. Testvére, László, míg él, nem felejti el azt a borzalmas pillanatot, amikor a Külügyminisztériumból felhívták, hogy Ildikó nincs többé.

– A  világ legjobb embere volt, imádta a munkáját, az embereket, a családját. Ő volt az, aki az utolsó száz dollárját a szeretteire költötte – mondta megtörten a Borsnak László. Elmesélte, hogy Ildi kemény munkával érte el, hogy saját üzlete legyen. 28 éve, angolnyelv-tudás nélkül ment ki az Egyesült Államokba, ahonnan csak édesapja temetésére tu­dott hazajönni.

– Harcolt az álmaiért, visszatért, majd elkezdte építeni az életét, kozmetikai cégeknél lett menedzser. Akikkel dolgozott, a mai napig tisztelik, szeretik. Olyan lelke és szíve volt, és úgy szeretett élni, hogy szavakba nem foglalható. Mennyire méltatlan, amit tettek vele és velünk – szögezte le a férfi. Ő nem tudott arról, hogy Ildikó és Stephen társak lettek volna:

– Az a férfi szerződéses kapcsolatot ajánlott fel a kozmetikában, de Ildikó nem akarta, nem is ment bele. A testvérem – tudomásom szerint – semmit nem írt alá. A férfi a napokban indul az USA-ba. Lánya, aki Ildikó unokahúga, már korábban megérkezett, hogy a rokonok vigasztalhassák egymást a gyászban. Ildi fia, Keanu László pénteken ért vissza Kaliforniába.

– Bármi történhet ezután, őt már semmi nem hozza vissza. 77 éves, súlyos beteg, Ildikóval élő édesanyánkban tegnap tudatosult, hogy a lánya nincs többé. Őt haza fogjuk hozni. Az ellenségemnek sem kívánom azt, hogy ilyet átéljen, amit mi – mondta elcsukló hangon a gyászoló férfi. 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162345_auto_resized.jpg
origo.hu

Oroszország hadat üzent a NATO-nak a lengyelországi atomfegyver telepítési terve miatt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27465_resized.jpg?avcount=1714129510
origo.hu

Fegyverekkel árasztja el Amerika Ukrajnát - küszöbön a világháború

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17164221_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Nagyon csúnya titok derült ki az Orbán-gyűlölő Lilu múltjából

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17164664_auto_resized.png
metropol.hu

Végre: Palvin Barbi megmutatta gyönyörű pocakját

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162339_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Zelenszkij belenyúlt a darázsfészekbe: kényszeríteni akarja a külföldön tartózkodó ukránokat, hogy menjenek haza harcolni

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27464_resized.jpg?avcount=1714129510
origo.hu

Kórházba került Zámbó Krisztián

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17159363_auto_resized.jpg
travelo.hu

Videó: Egy hatalmas Boeing géppel intett búcsút a levegőben a pilóta

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27151_resized.jpg?avcount=1714129510
she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17164149_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Fegyveres rendőrök vonultak ki reggel a Lidlhöz - le kellett zárni az üzletet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17164687_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Harry herceg elsírta magát III. Károly döntése miatt, ez volt az utolsó csepp a pohárban

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/u7ptSj9iRCOm-kNdbpSuZodFbrk4Lvzph-Ia1iIi0h8/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2ExOGMwZTBmNDM4ODQwNjk4NzZiYTk5YzgxNzBhNzQw.webp
Szívszorító

„Sírva közöltem vele a hírt" – meg vannak számlálva a 14 éves Melissza napjai

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/rY20EyB4faUdCPlN99uFoVebqbPYQnH255iAVk-AxvQ/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzMyZDczMmIzOWVlYTQzYmQ4ZWNmMmNkMDM2OWExNGJk.webp
Betegség

„Arra jött be, hogy üvöltök és bőgök” - kitapintott egy csomót, sokkoló diagnózist kapott Piros