Horrorbaleset az M5-ösön: kislánya szülinapjára készült az elhunyt rendőr

Ráfutásos balesetnek minősíti a szakzsargon az M5-ös autópályán bekövetkezett hétfői balesetet. A tragédia rendőr áldozatát a felesége gyászolja, most ünnepelték volna kislányuk első születésnapját.
Ráfutásos balesetnek minősíti a szakzsargon az M5-ös autópályán bekövetkezett hétfői balesetet. A tragédia rendőr áldozatát a felesége gyászolja, most ünnepelték volna kislányuk első születésnapját.

Két em­ber meghalt, tizenöten – közülük hárman súlyosan – megsérültek, amikor a határvadászokat szállító busz egy előtte haladó kamionnak ütközött az M5-ös autópályán. A rendőrség egyelőre vizsgálja a baleset körülményeit, halálos tömegszerencsétlenség ügyében folyik az eljárás. A helyszínen életét vesztette Németh Gergely törzsőrmester és a rendőröket szállító busz sofőrje.

A harmincéves rendőrt egy emberként gyászolja a testület, rengeteg részvétnyilvánító üzenet jelent meg a Facebookon, a rendőrségi épületeken fekete zászló leng. A Készenléti Rendőrség járőrvezetője gyönyörű családot hagyott hátra, feleségével három éve keltek egybe, tavaly novemberben pedig megszületett a kislányuk. Az Országos Rendőr-főkapitányságtól arról érdeklődtünk: számíthat-e a gyászoló család valamilyen anyagi támogatásra, ám lapzártánkig nem érkezett vá­lasz (erről frissítés cikkünk alján). Így azt sem tudni egyelőre, hogy posztumusz előléptetik-e a fi­atalon elhunyt rend­őrt.

A harmincéves rendőrt egy emberként gyászolja a testület

A határvadászokat szállító busz ve­zetőjét nagy rutinnal rendelkező, lelkiismeretes sofőrnek írta le munkáltatója, az Észak-ma­gyarországi Közlekedési Központ Zrt.

– Az ilyen esetekben az igazság­ügyi műszaki és közlekedési szak­értő véleménye a döntő - ma­gyarázta lapunknak dr. Ka­ma­rás Péter jogi szakértő. – Ami­kor egy jármű hátulról a másikba hajt, azt ráfutásos balesetnek nevezi a szakzsargon. Gyakori, hogy a hátul haladó jármű sofőrje rosszul választja meg a sebességet, nem tartja be a követési távolságot. A szakértők pontos választ fognak adni ezekre a kérdésekre – tette hozzá Kamarás.

Frissítés:

A rendőrség reagált kérdéseinkre, azt írták:

„Megkeresésével kapcsolatban tájékoztatjuk, hogy a tegnapi balesetben az autóbusz vezetője és egy rendőr elhunyt, 5 rendőr súlyos, 11 könnyű sérülést szenvedett. Négy súlyosan sérült rendőr jelenleg kórházi kezelés alatt áll. A rehabilitációhoz, a gyógyuláshoz a testület minden támogatást biztosít.

Tájékoztatjuk továbbá, hogy a szolgálati hely és a szolgálatteljesítés helye közötti utazás időtartama a szolgálati idő részét képezi.

Elhunyt kollégánk családjának a Belügyminisztérium, az Országos Rendőr-főkapitányság és a Készenléti Rendőrség minden anyagi és erkölcsi támogatást megad.”