Horrorbaleset az M5-ösön: Bevetés után halt meg a határvadász

Totális káosz, halottak, és rengeteg sérült. A déli határról tartottak hazafelé a határvadászok, amikor buszuk kamionnal ütközött. Egy rendőr őrmester és a busz sofőrje a helyszínen szörnyethalt.

Totális káosz, halottak, és rengeteg sérült. A déli határról tartottak hazafelé a határvadászok, amikor buszuk kamionnal ütközött. Egy rendőr őrmester és a busz sofőrje a helyszínen szörnyethalt.

A teljes testületet sokkolta a miskolci Készenléti Rendőrség állományához tartozó határvadászok hétfői balesete. A rendőröket Kelebiáról szállította az Észak-magyarországi Közlekedési Központ autóbusza, amikor Kecskemét közelében, az M5-ös autópályán két kamionnal ütköztek. Az autópályát lezárták, több mentőhelikopter érkezett a sérültekért, de a busz sofőrjén, Gy. Eleken, valamint a járőrvezető határvadászon, Németh Gergely rendőr törzsőrmesteren már nem lehetett segíteni. Több sérültet ki kellett vágni a buszból. A két áldozaton kívül összesen tizenöten sérültek meg, hárman súlyosan. Úgy tudjuk, az egyik sérült rendőr mindkét lábát elvesztette a balesetben, az ő életéért még hétfő este is küzdöttek.

Németh Gergely rendőr törzsőrmester (kis képen) 30 évet élt © MTI, Police.hu

Az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn közölte: elhunyt kollégájuk, a harmincesztendős Németh Gergely 2011 óta teljesített szolgálatot a Készenléti Rendőrségen. Idén februártól a Kelet-magyarországi Határrendészeti Igazgatóságnál járőrvezető beosztásban dolgozott.

A baleset körülményeit még vizsgálják. A Bors telefonon érte utol a rendőrök buszát vezető Gy. Elek egyik hozzátartozóját. Mint mondta, még ők sem tudnak semmi pontosat az ütközésről. Gy. Elek egyik kollégája megrendülve beszélt a gépkocsivezetőről.

A két áldozaton kívül a balesetben további 15 ember sérült meg, közülük hárman súlyosan © Autópálya útinform

– Egy tapasztalt, lelkiismeretes, precíz ember volt, ezért is szállította ő a határvédőinket. Mind emberileg, mind szakmailag egy kiváló kollégát veszítettünk el. Egy emberként gyászoljuk – mondta a munkatárs.

Még nem volt balesete

A Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. hétfő délután ezt írta szerkesztőségünknek: „Az érintett autóbusz egy Irisbus Crossway típusú, 2009-es gyártású távolsági kivitelű jármű, mely társaságunknál 2015-ben állt forgalomba, műszaki vizsgája 2018. július 20-ig érvényes. Autóbuszvezetőnk nagy vezetési gyakorlattal rendelkező, tapasztalt gépjárművezető, nyolc éve dolgozott társaságunknál, azóta nem volt közúti baleset részese.”