Aktuális

Hat és fél órát villamosozott a halott János

Hu-Zo

Létrehozva: 2018.02.16.

<p>Leállt a szíve és meghalt a 17-es villamoson egy 73 éves férfi. Szabó János egy fél napot utazott holtan anélkül, hogy bárki észrevette volna. A férfinak ráadásul sosem volt gondja a szívével.</p>

Forrás: Pintér Péter

Egy fél napon át senki nem vette észre, hogy egy halott ember ül a 17-es villamoson. A 73 éves férfinak múlt hét szerdán állt meg a szíve a budapesti járaton. A döbbenetes esetet a férfi felesége osztotta meg lapunkkal.

Felszállás után meghalt

– Aznap reggel minden ugyanúgy indult, ahogy szokott. János szokás szerint frissen borotváltan, rendesen felöltözve indult munkába. A férjem nyugdíjasként dolgozott a Szerencsejáték Rt.-nél. Érden élünk, Jani mindennap vonattal utazott fel Budapestre – kezdett bele az özvegy.

A vonat aznap is háromnegyed hét körül ért be a Déli pályaudvarra. János munkahelye onnan két megállónyira van, a 17-es villamossal szokott utazni a Széna térig, onnan pedig pár perc séta után be is ért a munkahelyére, a kora reggeli, 7 óra 15-ös kezdésre. Mint János felesége elmondta: férje felszállás után leült, és két percen belül már meg is halt.

– Már hét óra körül beállhatott a halál, hisz két megállóval később Jani nem szállt le. Aztán a villamosvezetőnek fél kettő körül szólt valaki a Frankel Leó útnál, hogy úgy néz ki, mintha valaki rosszul lenne, de lehet, hogy már nem is él, mert nagyon sápadt. A vezető megállította a járművet, és akkor hívta a mentőket – idézte fel Szabó Jánosné.

Nem volt baj a szívével

– A rendőrség hívott fel, hogy valószínűleg órákkal ezelőtt meghalt a férjem. Az első reakcióm az volt, hogy biztosan nem ő az, mivel a Szabó János név elég gyakori. Amikor felolvasták az adatait a papírjaiból, akkor sem a legrosszabbra gondoltam.

Hárítottam, hogy biztosan valaki ellophatta a férjem táskáját, és ő halt meg, azért vannak nála a párom iratai és a telefonja. De amikor elmondták, hogy néz ki, rá kellett döbbennem, hogy igaz – mondta szomorúan a feleség, aki most sem érti, hogyan történhetett mindez. Férjének soha nem volt baja a szívével. Mindössze két kisebb baleset miatt volt korábban betegállományban.

Menthető lett volna

Az esetben a legmegdöbbentőbb, hogy az asszony szerint a veze­tő észlelhette volna a férjét, mi­vel a járat végállomásán min­dig a szerelvényen halad át, hogy átüljön a másik vezetőfülkébe. Hat és fél óra alatt ez többször is megtehette és észrevehetett egy ülő és semmire nem reagáló utast.

– Nem kelthette hajléktalan ember benyomását sem. Ha valaki időben hívja a mentőket vagy azonnal elsősegélyben részesíti, az élete megmenthető lett volna – mondta határozottan az asszony. A boncolási jegyzőkönyv szívelégtelenséget és akut légzési problémát állapított meg Jánosnál, csupa olyan tünetet, amik feltűnhettek volna a hosszú órák alatt az utasokkal teli villa­moson.

BKV: nincs ideje a sofőrnek

Tudott a sajnálatos esetről a BKV, amely lapunk kérdésére azt közölte, hogy február 7-én 13.35-kor a Margit híd budai hídfőjénél jelezte a megállóban az egyik utas, hogy valaki vélhetően elhalálozott.

– A villamos vezetője hátrament, majd intézkedést kért. Mivel ezelőtt senki nem jelzett, pontosan nem tudjuk, mikor hunyt el az érintett. Egyébként a szerelvény végállomásra érkezésekor a leszálló utasokkal egyidejűleg a felszállás is megkezdődik, a járművezetőnek ilyenkor nincs olyan kötelezettsége és lehetősége sem mindig, hogy egy esetleg alvó utast felébresszen – írták kérdésünkre. A következő indulásig a járművezető a végállomáson rendszerint vagy a tartózkodó helyiségben vagy a vezetőfülkében vár – tették hozzá.

Miért vagyunk ennyire közönyösek?

– Nagyon gyakori viselkedés az embe­reknél, hogy kényes, szokatlan helyzetben nem reagálnak. Egy védekező reakció lép fel, a távolságtartásé.

Annak az ösztöne, hogy semmi közöm ahhoz, ami történt, nem akarok belefolyni, nem akarok beavatkozni, mert ki tudja, hogy mi történik. A másik reakció az elhúzódás amiatt, mert félünk megállapítani valakiről, hogy meghalt, félünk a halottaktól és a haláltól – vélekedett a Borsnak Bilkei Pál pszichológus.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162601_auto_resized.jpg
origo.hu

Megőrlülnek a vásárlók az IKEA 140 forintos akciójától

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17165519_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Előre nem látott szuperrobbanás történt a Napban - ma érkezik a Földre a hulláma

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17165116_auto_resized.jpg
vg.hu

Csányi Sándor bejelentette: története legnagyobb bevásárlására készül az OTP – ugrik az árfolyam

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158824_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Kivonul a Spar az országból? Itt a cég magyar elnökének válasza

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17166676_auto_resized.png
hirtv.hu

Gyermekvédelmi tüntetésre hívta követőit Magyar Péter + videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27484_resized.jpg?avcount=1714171211
origo.hu

Ezt még nem láthattad tőle! Till Attila többször elsírta magát

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27151_resized.jpg?avcount=1714171211
she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27483_resized.jpg?avcount=1714171211
videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27468_resized.jpg?avcount=1714171211
origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/JFNWf7mmWEpw5pefPCStAvMzjd1iDbJYH6M84_RYm3Q/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzExMmFlY2MyMzQxZTRhZDRiNmQ5MzllNDQzM2MyNWVi.webp
Veszélyes

„Sosem volt allergiás" – éjjel rohant a mentő a magyar tinilányért, rejtélyes tüneteket okozott az eper

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/u7ptSj9iRCOm-kNdbpSuZodFbrk4Lvzph-Ia1iIi0h8/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2ExOGMwZTBmNDM4ODQwNjk4NzZiYTk5YzgxNzBhNzQw.webp
Szívszorító

„Sírva közöltem vele a hírt" – meg vannak számlálva a 14 éves Melissza napjai