Aktuális

Ez volt a borzalom hete Magyarországon

R. A.

Létrehozva: 2016.07.10.

Öngyilkos feleségrabló, a segíteni akaró embertársa kocsijával menekülő, lángoló férfi, szerelmes, aki kiugrott a kilencedikről, ámokfutó háromgyerekes apuka. A mögöttünk álló hét napban annyi borzasztó – és kísértetiesen hasonló – eset történt, amennyi tíz év alatt szokott. A csillagok állása? Fronthatások? A pszichológus szerint nem ismerjük magunkat, és nem tudjuk feldolgozni a stresszt.

Kiskunfélegyházán, az 5-ös főút mellett, az egyik parkolóban múlt vasárnap hajnalban lángolt egy kocsi, amelyben benne ült a sofőr. A segítségére sietett egy szintén kiskunfélegyházi ember: kirángatta az égő járműből, megpróbálta eloltani, illetve megszabadítani lángoló ruhájától. A férfi azonban el akarta vinni az illető autóját, amiben ott ült a fia, és épp a tűzoltókat hívta. Dulakodtak, végül egy másik megálló autós járt pórul: az ő kocsiját orozta el G. Imre, és elhajtott Kecskemét felé. De nem jutott messzire: egy ház kertjébe hajtott, felborult, és a helyszínen belehalt égési sérüléseibe. A helyiek csendes, jóravaló embernek ismerték Imrét, az egész város megdöbbent a történteken.

Kedden hajnalban hatalmas robbanásra riadt Kocsér. B. Ferenc magára gyújtotta a háza melléképületét, ami tele volt petárdákkal, majd felakasztotta magát. Mindezt azután tette, hogy elrabolta egy buszmegállóból, majd baltával fejbe verte feleségét, és kitette egy jászkarajenői tanyán. A férfi nem tudta feldolgozni, hogy az asszony elhagyta.

Ugyanezen a napon történt Budapesten, Kelenföldön, hogy a Bártfai utca egyik tízemeletes házából a mélybe vetette magát egy férfi. Ő is magánéleti krízis miatt döntött úgy, hogy eldobja magától az életet: előtte szakított vele a barátnője. Félig a konténerekre érkezett, amiket épp köztisztaságiak takarítottak: a szemük láttára, a közvetlen a közelükben csapódott a földbe – borzalmas látvány lehetett.

Pénteken délelőtt Szombathelyen kezdett kegyetlen ámokfutásba egy háromgyerekes családapa. Volt felesége ugyanis meglátogatta albérletében, ahol a férfi két közös gyermekükkel élt. A 47 éves ember nekirontott, és több késszúrással megölte az asszonyt. Ezután várandós lánya szeme láttára kiugrott az ötödik emeleti lakásuk ablakából. Egy iskola és egy bölcsőde közti részre zuhant, és szörnyethalt.

Mi állhat a háttérben?

Oké, az élet nehéz, tele van problémákkal, az emberek agyon vannak terhelve gondokkal és tennivalókkal, de magyarázat ez arra, hogy így „kezelik” a magánéleti gondjaikat?

– Elképesztő mennyiségű stressznek vagyunk kitéve, amit tudni kellene feldolgozni – világította meg a tragédiák lelki hátterét a Borsnak Csehák Hajnalka pszichológus. – Ezek az emberek a tehetetlenség állapotába kerültek, ami erős szorongást okoz, a szorongás pedig agressziót szül. Egy erős, negatív impulzus pedig áttöri a viselkedési gátat. Ha a bajban nem kérünk időben másoktól segítséget, frusztráltak leszünk, és ebben az esetben védtelenné válunk az agresszió ellen.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161805_auto_resized.jpg
origo.hu

Itt a nem várt fordulat, egyáltalán nem azt kapják Amerikától az ukránok, mint amire számítottak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27435_resized.jpg?avcount=1714078510
origo.hu

Hazakerülhet Suhajda Szilárd holtteste a Mount Everestről

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160216_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Az a kérdés, hogy ez szívedre vagy az eszedre hallgatsz” – Gyöngyi meghozta a végső döntést, Csabi azonnal könnyekben tört ki

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162630_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Ajánlásgyűjtés: eltűntek Karácsony Gergely támogatói

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161912_auto_resized.jpg
ripost.hu

Ez a 3 csillagjegy érzi a jövőt, te köztük vagy?

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161469_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Háború Ukrajnában és Izraelben: Oroszország lehet az olajháború nyertese

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27427_resized.jpg?avcount=1714078510
origo.hu

Vajna Tímea bikiniben mutatta meg műtéti hegeit

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160173_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

5 egyszerű amerikai csokis keksz, aminek nem lehet ellenállni

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161300_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Teljes siker, buknak a 18 éves magyar úszónőre a tengerentúlon

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162923_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Itt az újabb sztárszakítás: 15 év házasság után válik a magyar énekesnő

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161483_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Most jött: újabb szomorú hírt kapott a királyi család, a hercegnőről van szó

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/4H8GEHwcNa4dvFUzCSOoHZ2BNappZ9kvhVqjVouuGi4/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2ExOGMwZTBmNDM4ODQwNjk4NzZiYTk5YzgxNzBhNzQw.jpg
Szívszorító

„Sírva közöltem vele a hírt" – meg vannak számlálva a 14 éves Melissza napjai

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/2vudeWudvFN4VNz1BKE6oQuXwnhIptwHisHvWY4I5hY/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzMyZDczMmIzOWVlYTQzYmQ4ZWNmMmNkMDM2OWExNGJk.jpg
Betegség

„Arra jött be, hogy üvöltök és bőgök” - kitapintott egy csomót, sokkoló diagnózist kapott Piros