Elkésett a számla, mert nincs postás Vecsésen

A vecsési Nagy Istvánnak komoly problémát okozott a kézbesítetlen számla. (Az érintett nevét kérésére megváltoztattuk.)

– Legalább öt hétig semmilyen küldeményt nem hozott a postás – emlékezett István. – Egyik nap hív a feleségem, hogy ott vannak a gázművek által megbízott szakemberek, hogy kikössék nálunk a gázt, mert nem fizettük be a számlát. Próbáltam telefonon meggyőzni őket, hogy ne tegyék ezt velünk, azonnal intézkedem, de arról nem tehetünk, hogy nem kaptunk számlát. Annyit sikerült csak elérnem, hogy nem szerelték le az órát, csak elfordították a kart, és úgy tettek rá plombát – mesélte István, aki másnap bement a gázművekhez.

István a postán maga kereste elő a levelet © Bors

Ott mutatták neki, hogy július 10-én küldték a számlát, a szerelők augusztus 16-án mentek ki hozzájuk. Harmincháromezer forintot kellett kifizetnie, hogy a gázt ismét használhassa. István másnap bement a vecsési postára, hogy érdeklődjön, miért nem kapta meg a küldeményt. Az ablaknál ülő hölgy közölte vele, hogy nincs ember, aki kivigye, de ott van egy nagy doboz, keresse ki azok között a címére érkezetteket.

– Nagyon bosszantott a dolog. Azóta egyszer járt csak nálunk kézbesítő, körülbelül három hete, de az sem „igazi” postás volt, hanem az egyik hölgy a leveleket felvevők közül, akit ezzel a feladattal bíztak meg. Ami még nagyon bosszant, hogy megnéztem egy borítékot, ami az elektromos művektől érkezett. Ez egy díjhitelezett boríték volt, amin nem volt pecsét. Vagyis hiába van a számlán dátum, azt, hogy mikor adták postára, az a borítékból nem derül ki, és gyakorlatilag nem tudok reklamálni arra hivatkozva, hogy a kézbesítéssel késlekedtek – bosszankodott István.

A posta sajtóosztályához elküldtük kérdéseinket. Ha válaszuk megérkezik, közöljük.

Kapcsolódó jegyzetünket itt találja.