Adrienn felháborodott: Lerázott a mentős, mert hajléktalanhoz hívtam

Felháborító közjátéknak volt részese az az édesanya, aki éppen a gyermekét kísérte iskolába. Bishenden Ad­riennék a Péterfy Sándor és a Rottenbiller utca sarkán jártak, amikor megpillantottak egy szemmel láthatóan segítségre szoruló, hajléktalan férfit.

– Többen megálltak a korlátba kapaszkodó férfi mellett, aki már alig állt a lábán, lógott belőle a katéter. Nem mérlegeltem, egyből tárcsáztam a mentőket – mesélte a Borsnak az édesanya. – Egy kedves diszpécser hölgy felvette az adataimat, majd mondta, hogy küldi is a segélykocsit.

Adrienn hívta a mentők számát

A kisfiam ezután megnyugtatott:

– Anya, megyek én egyedül suliba, nem hagyhatod itt a bácsit. A mentő azonban csak nem akart megérkezni, miközben a férfi állapota egyre romlott. Ad­rienn így fél óra elteltével, egészen pontosan 8 óra 10 perckor újra tárcsázta a segélyhívó számát.

A férfi rosszul volt, ezt a fotó is bizonyítja. A diszpécser azonban nem hitt a telefonálónak

– Ezúttal egy férfi diszpécser vette fel a telefont, de rendkívül türelmetlen és kötekedő stílusban beszélt. Váltig állította, hogy már küldtek egyet, majd le akart rázni azzal, hogy biztosan csak egy büdös, részeges alakról van szó, holott ebből egy szó sem volt igaz. Ezután a címen kezdett el akadékoskodni, ötször is megkérdezte, hogy hol vagyunk. Abba is belekötött, hogy csak annyit értettem a férfi nevéből, hogy Zoltán. Úgy éreztem, húzza az időt, és csak szórakozik velem, így végül hét perc elteltével bontottam a vonalat – fakadt ki Adrienn. Végül a közelben található Péterfy Sándor utcai kórházból érkezett segítség. Az egyik biztonsági őr felkerekedett, és egy tolókocsival betolta a férfit az intézménybe.

Kerestük a mentőket, ha megérkezik a válaszuk, közöljük.

Kapcsolódó jegyzetünket itt olvashatja.