Remény

„Régi álmukat tudom valóra váltani!” - Anikó egyedül maradt három gyermekével, ketten közülük nagyon betegek

Bors

Létrehozva: 2024.04.14.

Nehéz körülmények között neveli a ladánybenei Anikó a gyermekeit, ám az édesanya úgy érzi, lassan mégis révbe ér. Otthonuk megszépült, és végre talált munkahelyet is. Így nyáron meg szeretné valósítani a gyerekek egyik nagy álmát...

Anikó egyedül neveli három gyermekét Ladánybenén. Hatalmas teher nyomja a vállát, ugyanis kettő beteg. Az édesanya nagy küzdelmet folytat a mindennapokban, ám most úgy tűnik: végre kisütött felettük a nap.

A szívbeteg Tomika álma, hogy lássa a Balatont Fotó: olvasói 

Két gyermeke koraszülöttként jött a világra

Anikó hosszú ideje csak álmodni tudott egy munkahelyről, de ez az álma végül teljesült.

Találtam munkát, és a hó elején el tudtam kezdeni dolgozni. Végre érzem, hogy kezd egyenesbe kerülni az életünk.

 - mondja büszkén a három gyermekes családanya, aki senkire sem tudott támaszkodni a nehéz időszakban. Szülei meghaltak, a férjével pedig megromlott a kapcsolata, így magára marad a három gyerekkel. Az amúgy is nehéz helyzetet tovább súlyosbítja, hogy gyermekei közül kettő tartósan beteg. Koraszülöttek voltak. Andinak vesetágulata van, és nagyon rossz a látása, míg a testvére Tomi szívbeteg. Több műtéten is átesett már, de állapota nem javul, így további orvosi kezelésekre van szüksége.

Egy jótevő házaspár segített rajtuk

De a nehézségek ellenére pozitív irányba változott a család élete. Az első újságcikk után rájuk talált egy házaspár, aki segített az otthonukat kifesteni, és rendbe hozni. Ezzel Anikó régi álma teljesült, mert így végre jobb körülmények közt hajthatják a fejüket nyugovóra. A munkálatokból a gyerekek is aktívan kivették a részüket. Segítettek mindenben. A legnagyobb fiú, Ervin még a mesterfogásokat is elleste, és a fejébe vette, hogy elvégzi az iskolát és kitanulja a szobafestő szakmát.

Irány a Balaton!

Anikó lába alól a válása és a szülei elvesztése után csúszott ki teljesen a talaj. Azóta próbált minden nehézség ellenére helytállni.

Most először érzem, hogy minden rendben lesz. Most, hogy van munkám célul tűztem ki, hogy a gyerekeket életükben először elviszem nyaralni. Amióta mondtam nekik, hogy megyünk a Balatonra másról sem tudnak beszélni. Nagyon sok képet és videót is megnéztek már a Balcsiról. Ezzel régi álmukat tudnám valóra váltani.

-mondja elérzékenyülve Anikó, aki nagyon hálás az embereknek, akik melléjük álltak a bajban és segítettek nekik a talpraállásban. Anikó már a munkahelyén utána is járt, hogy két hét szabadsága van az idei évre.

De addig még sok a teendő. Tomival május elején kontrollra kell mennünk a Heim Pál gyerekkórházba, Andit meg a szemészetre viszem, mert lehet, hogy új szemüveget kell csináltatnom neki. Nem beszélve a melléképületről, amit még rendbe kell tenni, hogy a nagy fiam Ervin külön tudjon költözni a testvéreitől. A felújításhoz az alapanyagokat már sikerült megvennem, csak a munkabérre valót kell még összekuporgatnom.

-számol be a terveiről Anikó, aki hálás a sorsnak, hogy napról napra közelebb kerül kis családjával a célhoz.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek