Aktuális

Gyomtengerrel fogadja vendégeit Budapest

Bors

Létrehozva: 2023.08.14.

Özönlenek a külföldi vendégek a Szigetre, az Atlétikai Világbajnokságra és az augusztus 20-i ünnepségekre, a világ most ránk figyel. Csakhogy már a ferihegyi repülőtérről befelé azzal szembesülnek a vendégek, hogy a főváros egy gyomtenger!

Méteres gyomok fogadják a repülővel Budapestre érkezőt már a befelé vezető gyorsforgalmi úton és aztán végig az Üllői úton, a Nagykörúton. Elárasztotta a gyom a város központi részeit, a Mammut előtt embermagasságú a gaz, gyomtengerben úszik a Margit-híd…  

A gyorsforgalmi út mellett végig gaztenger van. Fotó: Bors

Borzalmas, elhanyagolt képet mutat a Karácsony Gergely és a baloldal által irányított Budapest, miközben az egész világ figyelme a magyar fővárosra irányul a nagy nemzetközi rendezvényeknek köszönhetően. 

Karácsony Gergely csődbe vitte a fővárost, és mint azt helyettese, Tüttő Kata nyilatkozta: a közlekedésből, a közvilágításból, a kaszálásból kellene forrásokat elvonni”. Nos, úgy tűnik, ezt már meg is tették. Pontosan akkor, amikor nagyszabású eseményeknek ad otthont Budapest, amikor éppen hogy puccba kellene vágni az egész fővárost!

Ember magasságú gazt lát a Ferihegyről érkező az út mentén. Fotó: Bors

De nemcsak a külföldiek, a városlakók számára is fontos volna, hogy ne egy gyomtenger legyen Budapest, hiszen éppen most van az allergiaszezon és a gyomok ontják a polleneket. Emellett az elhanyagolt területeken megtelepednek a fertőzést közvetítő kullancsok, a kutyák bőrébe fúródik a toklász és a gyomos területek „vonzzák” a szemetet, ami tovább növeli az érzést: a főváros gazdátlan, piszkos és gyomos. Köszönjük, Karácsony Gergely!

Nézd meg, mit láttak a Metropol munkatársai Ferihegyről a város felé jövet:

 

BUDAPEST A GYOMOK FŐVÁROSA! címmel fotópályázatot hirdet a Metropol

A Metropol BUDAPEST A GYOMOK FŐVÁROSA címmel fotópályázatot hirdet. Nevezési díj nincs, a legjobbakat vásárlási utalvánnyal díjazzák. A lap célja az, hogy buzdítsák a fotósokat, hobbifotósokat vagy éppen a fotózni vágyókat arra, hogy bemutassák a gyomokkal borított fővárost, rávilágítva arra, hogy amikor nagy nemzetközi fesztiválok és sportesemények zajlanak Budapesten - mint a Sziget, az Atlétikai Világbajnokság és az augusztus 20-i ünnepségek -, akkor mennyire zavaróak az elhanyagolt területek. A legjobb fényképfelvételeket a Metropol közli.   

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek