Aktuális

Világrahozta a kis Petrát, majd belehalt a koronavírusba a szentesi kismama

Bors

Létrehozva: 2021.04.25.

Sikerült császármetszéssel világra hozni egy koronavírusos kismama kislányát, ám – bár mindent megpróbáltak – az édesanya életét már nem lehetett megmenteni.

Forrás: AFP

Három kislánnyal maradt egyedül egy szentesi apa, miután felesége belehalt a koronavírusba – számolt be a szörnyű tragédiáról az RTL.

A szentesi családban elsőnek az apa kapta el a koronavírust, majd a harmadik lánygyermekükkel várandós felesége is megbetegedett. Mivel nagyon köhögött, bekerült a szentesi kórház sürgősségi osztályára, ahonnan – látva súlyos állapotát – azonnal átvitték a kiskunhalasi kórházba.

Két nap múlva császármetszéssel kellett a világra segíteni a gyermeket, nyolc héttel a kiírt időpont előtt. Az anya állapota olyan súlyos volt, hogy a műtétet követően lélegeztetőgépre kellett tenni.

Férje szerint felesége tudta, hogy nem fog tudni lekerülni a lélegeztetőgépről.

Szegénykém akkor elkezdett tőlem búcsúzkodni. Mondta, hogy szeressem a lányainkat, és még annyit is mondott szegénykém, hogy nősüljek majd meg – mesélte a gyászoló háromgyermekes apuka.

Úgy tűnt, hogy az édesanya szervezete jól reagál a kezelésre, ám még aznap éjjel összeomlott a keringése, így a budapesti Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetbe szállították, ahol azonnal műtüdőre kapcsolták. Bár az orvosok mindent megtettek és a kismamát megfelelő terápiában tudták részesíteni, az életét már nem lehetett megmenteni. Április 8-án meghalt.

Az apa most sorstársakat keres, akikkel összefogva könnyebben fel tudja majd dolgozni a történteket. Most azonban a legfontosabb feladata, hogy nevelje három gyönyörű gyermekét, a 9 éves Flórát, a 7 éves Grétát és az újszülött Petrát.

A koronavírus járvány új hullámában a szakemberek szerint a legnagyobb veszélyben a kismamák vannak, így a hasonló tragédiák elkerülése érdekében most az ő immunizálásuk a legfontosabb.. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek