Aktuális

A nap legfontosabb koronavírus-hírei egy helyen – november 24.

Bors

Létrehozva: 2020.11.24.

<em>Cikkünk folyamatosan frissül.</em>

Ezeken a településeken nőhet a fertőzöttek száma

Az országos tisztifőorvos a szennyvízalapú-vizsgálatról azt mondta, hogy igazolódott a várható fertőzöttek számának növekedése, vagy csökkenése a korábbi vizsgálatok alapján.

Szlávik János: Ismertetni kell az emberekkel, hogyan hatnak a védőoltások 

Ahhoz, hogy minél többen beadassák majd maguknak a koronavírus elleni védőoltást, ismertetni kell az emberekkel, miként hatnak oltások, mi történik a szervezetükben a vakcina hatására – mondta Szlávik János.

117-en haltak bele egy nap alatt Magyarországon a koronavírus-fertőzésbe

3929 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 181 881 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 117 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 4 008 főre emelkedett, 44 020 -an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 133 853 fő. Az aktív fertőzöttek 22%-a, az elhunytak 25%-a, a gyógyultak 26%-a budapesti. 7598 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 638-an vannak lélegeztetőgépen.

Meghaladta az 59 milliót a koronavírus fertőzöttek száma a világon

A világszerte hivatalosan nyilvántartott koronavírus-fertőzöttek száma 59 131 816-ra emelkedett, a halálos áldozatok száma 1 395 865-re, a gyógyultaké pedig 37 853 018-ra nőtt a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem kedd reggeli adatai szerint.

Negatív teszttel rövidíthető lesz az angliai karantén

A jövő hónap közepétől lényegesen rövidebb időt kell karanténban tölteniük azoknak a külföldről Angliába érkező utasoknak, akik koronavírus-szűrésnek vetik alá magukat, és negatív leletet kapnak.

a WHO-főigazgatója szerint egyre több a fény az alagút végén

Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz felszólította a világ országait: biztosítsák, hogy mindenki hozzáférjen majd a vakcinához.

Újabb intézkedéseket fogadott el az operatív törzs

A Magyar Bankszövetség és a tárca javaslataira építve hat intézkedést fogadott el az operatív törzs kedden, ezek mindegyike egyszerűbbé, olcsóbbá, és gyorsabbá teszi a pénzügyek intézését - jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter a gazdaságvédelmi operatív törzs ülését követően kedden Budapesten.

Nem lassul a járvány terjedése, drasztikusabb büntetések bevezetését kezdeményezik Szlovéniában

A szigorú intézkedések ellenére sem lassul az új koronavírus-járvány terjedése Szlovéniában, és további aggodalomra ad okot, hogy nő a kórházi kezelésre szoruló betegek és az elhunytak száma - írta a helyi sajtó kedden.

A karácsony előtti napokban kezdődhet a korlátozások lazítása ebben az országban

December eleje helyett csak a karácsony előtti napokban, december 20-tól kezdődhet Németországban a koronavírus-járvány második hulláma miatt elrendelt korlátozások fokozatos visszavonása a szövetségi kormány és a tartományi kormányok vezetőinek szerdai tárgyalására készült megállapodástervezet szerint, amelyről kedden számolt be a német sajtó.

Szörnyű hír! Emilióék egy koronavírusban elhunyt ismerősüket gyászolják

Az Emilio famíliát lelkileg rendkívül megviseli a járvány második hulláma. Ismeretségi körükben sokan megfertőződtek már, van, aki jelenleg is küzd az életéért, de olyan is, aki elveszítette a vírussal szembeni harcot.

Elképesztő, hol is felbukkant a koronavírus

Egy észak-lengyelországi nyérctelepen is felbukkant a koronavírus, a Lengyelországban kimutatott első nyolc esetről a Gdanski Orvostudományi Egyetem kutatói számoltak be kedden.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek