Aktuális

Mégis lehet felelőse a félrekezelt Aliz halálának

B. B.

Létrehozva: 2016.05.21.

Elutasította a bíróság két orvos felmentését, akik félrekezeltek egy kislányt. A család öt éve harcol, hogy megtalálják a felelősöket.

Először reménykedhet Simor Renáta és Németh Kornél. A pár már öt éve gyászolja egyévesen elhunyt kislányát, Alizt. Mint ahogyan a Bors megírta, a gyermek három hónapos korában betegedett meg, immunrendszere összeomlott. Egy vidéki kórházban immunerősítő infúziókat kapott, később a fővárosban folytatták a kezelést, de a szülők állítják: számos végzetes hibát vétettek az orvosok, amik a kislány halálához ve­zettek. 

Kiderült, az orvosok többek között náthának néztek egy tüdőgyulladást. Ennek ellenére évekig nem marasztaltak el senkit, a bíróság első fokon kimondta: a három megvádolt orvos közül egyik sem felelős Aliz halálért. A szülők nem nyugodtak bele, fellebbeztek: 

– Ilyenkor a tárgyalás közben mindig szörnyű érzés. Belegondolunk, hogy Aliz már hatéves lenne, nemsokára iskolás. Pár nap után azonban elszántak leszünk, mert az biztos, hogy nem hagyjuk annyiban – jelentették ki a szülők.

A tárgyaláson a három vádlott meg sem jelent, csupán két ügyvéd, akik közül az egyik kioktató hangon feddte meg a családot az újabb fellebbezésért. Az ítélet azonban láthatóan nemcsak a korábban magabiztos ügyvédet, hanem a szülőket is meglepte, ugyanis a korábban felmentett orvosok közül kettő felmentését elutasította, újravizsgálják az ügyüket. Dr. Ficsor Mihályné bírónő szerint ugyanis a korábbi ítélet felderítetlen, hiányos és megalapozatlan volt. A szülők örömükben a folyosón ölelkeztek:

– Öt év óta az első pozitív történés az ügyben. Nem a pénzért tesszük, felelősöket szeretnénk. Letöltendő börtönbüntetésben nem reménykedünk, ellenben szeretnénk, ha valakit felelősségre vonnának a kislányunk haláláért.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek