Renáta: Három orvos felelős a lányom haláláért

Felháborodva várja az ítéletet Simori Renáta és férje, Kornél, akik három orvost perelnek egyéves kislányuk, Aliz halála miatt. A pár mindent elkövet, hogy életben tartsa kislánya emlékét.
Felháborodva várja az ítéletet Simori Renáta és férje, Kornél, akik három orvost perelnek egyéves kislányuk, Aliz halála miatt. A pár mindent elkövet, hogy életben tartsa kislánya emlékét.

Négy éve gyászol Németh Kornél és Simori Renáta. A szülők egy tragikus márciusi napon vesztették el imádott lányukat, a kis Alizt. Mint arról a Bors már korábban beszámolt: a kislány három hónaposan került orvoshoz egy fertőzés miatt, amely romba döntötte az immunrendszerét, ezért egy vidéki kórházban kapott immunerősítő infúziót. A kezelést a fővárosban folytatták, de a szülők szerint ezalatt számos mulasztás történt, végül Aliz meghalt. A boncolás során kiderült: náthának néztek egy tüdőgyulladást. Az eljárásokat sorra megszüntették, a család így pótmagánvádat adott be a bíróságra, az ítélet keddre várható:

– Felháborodva várjuk az ítéletet, ugyanis időközben sok furcsaság derült ki – szögezi le a Borsnak Aliz édesanyja, Renáta.

– Több tanút meg sem hallgattak, például azokat a mentősöket sem, akik Alizhoz jöttek ki aznap, ezenkívül a toxikológiai vizsgálatot is elutasították. A korábbi tárgyaláson két független orvos szakértő is kimondta, hogy a harmadrendű vádlott hibázott, de rejtélyes módon ez nem került a jegyzőkönyvbe. Kértük a tárgyalás hanganyagát CD-n, amire azt válaszolták, hogy az eltört. Mi mondtuk, hogy szívesen bejönnek még egyszer a szakértők, de nem engedték – sorolja csalódottan Renáta.

– Négy éve járunk a bíróságra és harcolunk az igazunkért. Ami azt jelenti, hogy négy éve kell minden alkalommal feleleveníteni a borzalmas emlékeket. Azonban harcolunk az igazunkért. Nem akarjuk, hogy bárki is börtönbe kerüljön, csak azt, hogy végre valaki kimondja: anyuka, apuka, hibáztunk, nem tettünk meg mindent a kislányukért – mondja elszántan az édesanya.

A család azóta is ébren tartja Aliz emlékét, ezt őrzik két gyermekükben is:

– Aliz halála után született a harmadik gyermekünk, Hanna. Sokat beszélünk neki és bátyjának, Benjáminnak a testvérükről, mutatunk képeket, igyekszünk Aliz emlékét életben tartani. Mindkét gyerek a mai napig úgy mondja, két testvére van.