Alvilág

Rendkívüli felfedezés: Régészek megtalálták a pokol kapuját, az alvilágba vezető utat?

B. V.

Létrehozva: 2024.05.12.

A megdöbbentő helyre ráadásul nem máshol leltek rá, mint Jeruzsálemben.

Nem mindennapi felfedezést tett Izraelben egy archeológus egy ősi barlangot járva. Egy olyan helyre talált ugyanis a Jeruzsálemben található Te'omim barlangban, amit régen valószínűleg spirituális rituálékhoz, gyakorlatokhoz használtak. A környék egyébként rengeteg történelmet hordoz magában, miután jelen volt ott régen az ottomán birodalom és a római birodalom is. Utóbbiak lehettek azok, akik azt a "portált" vájták a barlangba, amire az archeológus talált: "a pokol, az alvilág kapuja".

barlang
Rendkívüli felfedezést tettek egy izraeli barlangban, megtalálták az alvilág kapuját. / Fotó: pexels (Illusztráció)

A "lyukban" különböző olajlámpákat, baltákat és emberi koponyákat találtak. A helyszín úgy nézett ki, mint ahol rituálékat végeztek a holtak feltámasztására. Ezzel több másik archeológus, Eitan Klein és Boaz Zissu is egyetért, miután a barlang egy kultikus rész azon a környéken, épp ezért köthető az alvilághoz.

A barlang ezen részén, amely ráadásul alapvetően nem hozzáférhető, 120 lámpára is ráleltek. Azt, hogy mire használták pontosan azt az "árkot" nem tudni, mivel kevés dokumentációval rendelkeznek róla. Úgy vélik azonban, hogy ennek is oka van: nem akarták az ott "munkálkodók", hogy a külvilág megtudja, mit csinálnak ők, ott lent – írja a UNILAD.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek