Anyák napja

„Szívünkben tovább élnek a hazatért angyalok” – együtt emlékeztek meg elhunyt gyermekeikről a gyászoló anyák

Kóczián Nikolett

Létrehozva: 2024.05.05.

Rendhagyó anyák napját rendezett a 15 évesen meghalt Dominik anyukája. Az eseményen több, mint 100 elhunyt gyermek nevével ellátott lufi szállt a magasba.

Egy fehér galamb és több mint 100 lufi szállt a magasba a Fóti tónál; a léggömbökre szívhez szóló üzeneteket és az elhunyt gyermekek neveit írták rá fekete filctollal. Rendhagyó anyák napját rendezett Kovács Nikolett, aki egy évvel ezelőtt veszítette el 15 éves fiát, Dominikot.

Niki és az elengedést szimbolizáló fehér galamb Fotó: Bánkúti Sándor

„Fontos, hogy tudják, nincsenek egyedül”

Niki saját és sorstársai gyógyulása érdekében egy közösséget hozott létre; a Hazatért Angyalok elnevezésű csoport egy összetartó "családdá" nőtte ki magát. A csoport tagjai az anyák napi rendezvényen személyesen találkozhattak, valamint online is követhették az eseményt. A rendezvényen az elhunyt gyermekek képeiből készült videós összeállítást vetítettek; a résztvevők lufikat engedtek a magasba, majd közösen elültettek egy fát és mécsest gyújtottak a szeretteik emlékére. „Szívünkben tovább élnek a Hazatért Angyalok” – hirdette az elültetett fa elé helyezett emléktábla. 

Videót vetítettek az elhunyt gyermekek emlékére Fotó: Bánkúti Sándor

A Hazatért Angyalok csoportot és közösséget azért hoztam létre, mert egy éve elvesztettem a fiamat, Dominikot, egy asztmás roham következtében. A csoport azért alakult meg, hogy a többi szülővel és sorstárssal, -akikkel egy az utunk és egy keresztet cipelünk- egymás vigaszai, támaszai legyünk. Fontos, hogy tudják, hogy nincsenek egyedül. A csoport lényege az összetartás, a szeretet, a megemlékezés az angyalainkról és a támogatás, ami szerintem ebben az esetben nagyon fontos

 - mondta a Borsnak Niki.

Több mint 100 lufit engedtek a magasba Fotó: Bánkúti Sándor

„Fontosnak éreztem, hogy azokra az anyákra is gondoljunk, akik elveszítették a gyermekeiket”

Niki ezentúl minden évben szeretné megrendezni a rendhagyó anyák napját. 

Fontosnak éreztem, hogy azokra az anyákra is gondoljunk, akik elveszítették a gyermekeiket. Ez a csoporttalálkozó azért jött össze, hogy itt együtt megemlékezzünk angyalainkról és itt is meg tudjuk osztani a tapasztalatokat, támogassuk egymást.

Mécseseket gyújtottak a gyermekeikért a szülők Fotó: Bánkúti Sándor

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek