Vélemény

Tizezer perc - Pallagi Ferenc véleménye

Pallagi Ferenc

2016. július 24. vasárnap 10:00

Mégiscsak az iskolaigazgatóknak kellene vezetni az iskolákat, mondta Balog emberminiszter, miután töredelmesen bevallotta, hogy a központosítás túlságosan is jól sikerült, ami szerinte is kiöli a rendszerből a gondolkodást.

Azt most nem firtatnám, hogy hol volt Balog emberminiszter akkor, amikor ő és a sameszai túltolták a központosítás biciklijét, amikor kórusban visított sok ezer tanár, sok száz iskolaigazgató, hogy ez így nem lesz jó, nem fog mű­ködni. Balog emberminiszter akkor miért nem mondta azt, hogy lassítsunk, emberek, sok lesz ez így egyszerre? Mindegy, túl vagyunk rajta, ha drágán is!

Azt viszont most firtatnám, hogy Balog emberminiszter az egyszer általa már elrontott ügyben miért beszél gonosz ostobaságokat! Neki ugyanis most azt mondani, hogy vezessék az iskolákat az iskolaigazgatók, az egyszerre gonosz és cinikus, hiszen ő vette el tőlük az önállóságukat, és ő adhatná vissza azt!

Szóval óhajtani, hogy vezessenek már az igazgatók, közben meg húzni erősen a féket, az minimum cinikus, arrogáns ma­gatartás. Balog emberminiszternek ugyanis, ha komolyan azt akarja, és nem csak hülyíti ezzel a népeket, hogy az iskolákat az iskolaigazgatók vezessék, még ma vissza kellene adni az iskolák önálló költségvetését, az igazgatók munkáltatói jogosítványait, a tankönyvek megválasztásának, és a tanításnak a szabadságát. Egy csapásra teljesülne az óhaja: rögvest az igazgatók vezetnék az iskolákat. Rajta áll, miért nem teszi meg?

Azt óhajtani, hogy a Balog emberminiszter és a sameszai által összebarmolt rendszer is maradjon, meg az igazgatók is vezessék az iskolát, ráadásul a gondolkodás is térjen vissza, nettó hülyeség! A rendszer ezt teljességgel kizárja, mert Ba­log emberminiszter és same­szai azt akarják, hogy kizárja. A töb­bi politikai vakítás és üres fecsegés!

További cikkek

Ez is érdekelhet

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: a portugál kapitány szerint nem érdemeltek ilyen befejezést

likebalaton.hu

Négy évszakos Balaton – Tóth Balázs: karácsonykor is sorjáztak a foglalások

she.life.hu

Nem vágyom másra, csak egy normálisan gondolkodó lányra

hirtv.hu

Elmeorvos vizsgálja a kisfiát halálra késelő magyar pornósztárt

vaol.hu

Hatalmas rendőri készültség Szentpéterfa határában: a TEK is kivonult a helyszínre - fotók

origo.hu

Ezért jó, ha nagyobb valószínűséggel növényi alapú ételeket választunk

origo.hu

Erre mondott nemet a Pfizer és a GSK vegyesvállalata

szon.hu

Hajmeresztő! Ez történt a 13 éves lánnyal fényes nappal Nyíregyháza belvárosában!

vg.hu

A gerincvelő gyulladásának egy ritka változatát okozhatja az AstraZeneca oltása

ripost.hu

Gyilkolt az erős szél: gyerekek közé zuhant egy leszakadó faág, meghalt a 14 éves Patrik Nyitrán

origo.hu

80. születésnapját ünnepelné az egyik legnagyobb boxlegenda, Muhammad Ali