Így aludhatja magát széppé – nem is hinné, mi a titok!

Sokan nem gondolnák, de a szépítő alvásnak vannak olyan fontos alapvetései, amiket be kell tartanunk ahhoz, hogy ez a pihentető szépségtrükk maximálisan mű­ködőképes legyen – írja a femcafe.hu.

A szépítő alvásnak vannak fontos szabályai © Shutterstock

A bőrünk este 8 és 11 óra között van a felszívóképessége csúcsán, ezután pedig hajnal 3-ig a sejtek újraképződésére és regenerálódására kerül sor, ilyenkor termelődik a legtöbb kollagén is. Ezután hajnali 5-ig pihen és felkészül a következő napra. Így szerencsés, ha az első sávban végzi el az arcápolási rutint, és 11 óra után nem sokkal már neki is kezd a szépítő alvásnak.

Ha eljutunk a szépítő alvás állapotába, akkor nem ébredünk fel még az éhségre sem.

Ha ez mégis megtörténik, akkor rosszul alszunk, és külső hatást ne is várjunk tőle, mert nem elég mély az állapotunk ahhoz, hogy az a testünkben változásokat idézzen elő. A szépítő alvás akkor a leghatékonyabb, ha háton fekszünk. Ez a legjobb az arc vérkeringése számára, és így bőrünket sem gyűrjük. Fontos, hogy a hatás érdekében legalább 7 órát aludjunk.

Pogácsától a sós rúdig! A legfinomabb sós vendégvárók az ünnepekre

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors