Berki: Én vagyok manapság a férfiideál - interjú

Bár volt barátnői nem mindig hízelgően nyilatkoznak róla, Berki Krisztián, az Éden Hotel műsorvezetője szerint ő mindig tisztelettel és udvariasan bánik a szebbik nemmel. Azt gondolhatnánk, csélcsap életet él, pedig el tudná képzelni, hogy egyetlen nő mellett élje le az életét.
Bár volt barátnői nem mindig hízelgően nyilatkoznak róla, Berki Krisztián, az Éden Hotel műsorvezetője szerint ő mindig tisztelettel és udvariasan bánik a szebbik nemmel. Azt gondolhatnánk, csélcsap életet él, pedig el tudná képzelni, hogy egyetlen nő mellett élje le az életét.

Néhány éve még vékony férfi volt, majd kigyúrta magát. Mindennek köze van ahhoz, hogy most tele van önbizalommal? A nőkkel való kapcsolatát is befolyásolta?

Kétségtelen, még magabiztosabb lettem. Amúgy nem én közelítek a nőkhöz, szinte kivétel nélkül mindig ők keresték az én társaságomat. Lépten-nyomon annyi visszaigazolást kapok a nőktől, hogy nem kell megtennem a következő lépést ahhoz, hogy elhiggyem: kellek nekik. A testi-lelki harmónia igenis szolgálja az önbizalmat. Az egészségtudatosság nálam azonban nem csupán a testem formálásában mutatkozik meg.

Szerintem fizikai és mentális fittség, plusz minőségi táplálkozás és minőségi folyadékbevitel egyenlő az egészséges élettel. Az eredményességre törekvés során megtanultam beosztani az időmet, fejlesztettem a küzdeni tudásomat, közösségi élményeket szereztem, és segített pozitív életcélokat is megfogalmazni. Aki ismer, az tudja, hogy nálam nincs kompromisszum, nem alkuszom, ez számomra az ideális életvitel.

Cinthya Dictator szerint ön jó pasi. Ön milyennek látja műsorvezetőtársát?

Hízelgő szavak ezek egy extravagáns, cuki párduclánytól. Azt tudtam, hogy alfahím vagyok, s ez újabb bizonyíték, hogy számára is én testesítem meg korunk férfiideálját. Bár elég leegyszerűsített kép él benne a férfiakról, engem is izomkolosszus jelzővel illetett. Bájos-aranyos lánynak tartom, akinek figyelemfelkeltő a stílusa. Külsőségekben nem követ aktuális divatokat, szereti az egyediséget. Művészlélek, a nagy álmodozók csoportjába sorolom. Bár ez néha még jó is lehet. Létezik egy mondás, mely szerint: Álmodj egy nagyot, s higgy az álmaidban…!

Ha jól tudom, a szépségideálja az egykori teniszező, Gabriela Sabatini. Találkozott-e már hasonló nővel? A gyereke édesanyja ilyen?

Nincsen egyértelmű nőideálom, pláne nem külsőségek tekintetében, ahogy példaképem sincs. A klasszikus 90-60-90-ben sem hiszek. A sportos-okos kettősségben hiszek inkább.

Mennyire fontos önnek, hogy egy nőnek kifogástalan legyen a megjelenése?

Mivel én is nagyon figyelek a megjelenésemre, ezt fontosnak, de nem kizárólagosnak gondolom a nőkkel kapcsolatban. Egy nő igenis legyen igényes önmagával szemben! A szép testet nem önsanyargatással kell elérni. Fontos, hogy jól tudja megválogatni, mi illik a személyiségéhez, és miben érzi komfortosan magát. Úgy vagyok vele, hogy a feltűnő, trendi alak és ruhaválasztás mit sem ér, ha nincs stílusa az adott embernek.

Mi tesz egy nőt vonzóvá, kívánatossá? Mit tisztel egy nőben?

Hűség, bizalom, szeretet, elköteleződés – nagy szavak ezek, sokan azt hiszik, hogy ez tart együtt két embert. Többször elmondtam már, hogy nem bízom a nőkben. A nő lehetôség arra, hogy gyereked legyen. Lehet mondani, hogy Berki a nőgyűlölő, meg hasonlók, de ez akkor is tény. Szerencsés esetben van fizikai meg biológiai vonzalom, de akkor is csak egy eszköz, hogy legyen egy gyermeked.

Mi az, amitől menekül, mi taszítja egy nőben?

A stílustalanság, ötlettelenség, a belső harmónia, a felelősségvállalás, a tolerancia hiánya és az akarnok követelőzés. Minden férfi életében van egy nő, aki kihúzza a gyufát. Nekem is volt olyan barátnőm, aki kifejezetten szította a tüzet, erőszakossá vált a viták során. Én amolyan szelíd oroszlán módjára intézem az ilyen nézeteltéréseket.

Mi az, ami Pamelában a legjobban zavarja, és mit kedvel benne a leg­in­kább?

Azok a kompetenciák, melyekkel az üzleti életben sikereket érek el, a magánéletben szinte teljesen használhatatlanok. Ezek vannak meg Pamelában: az intimitás, a gyengédség, a kitartás. Ami néha zavar, az a csökönyös és konok ragaszkodás dolgokhoz, és hogy néha álmodja az életet, s nem éli a közös álmunkat. Nem igazán tudja tolerálni, hogy én folyton pörgetem az élet kerekét. Szüntelen konfliktusokhoz, bizalmatlansághoz vezetett mindez. Mivel nagy a „zsongás” körülöttem, állandóan összeboronálnak ezzel-azzal, a címlapok Berki nőügyeiről tudósítanak. Nehezen tűri, hogy a lapok még most, családos emberként is a Casanova-vonalat emelik ki.

Miért nem házasodik meg?

Mert az már nagyfokú elkötelezettséget feltételez. Én szabadon szárnyalok, nem szeretem, ha falak közé szorítanak. Miért tenném? Miért gondoljuk azt, hogy egy kapcsolat egyértelmű révbe érését kizárólag a házasság jelenti? Aki úgy él társas kapcsolatban, hogy nem házasodik, az már nem is lehet boldog? Nem hiszek a magunkra erőltetett konvenciókban. A párkapcsolat számomra azt jelenti, hogy van egy erős közös metszetünk, ami összeköt bennünket, de van egy szabadságfok is, ami a szabad mozgást segíti elő, így nem fojtjuk meg egymást. Szerintem sokkal nagyobb erény vállalni önmagunkat, mint egy boldogtalan kapcsolatban megragadva, hamis látszatvilágban nevelni egy gyermeket.

Híve a monogám kapcsolatoknak? El tudja képzelni, hogy ezentúl csak egy nőt kaphasson meg?

Abszolút. Ha csinálok valamit, azt csak teljes odaadással és erőbedobással teszem. Így vagyok a ma­gán­élet­tel is. Sokkal értékesebbnek tartom a jelenlegi kapcsolatomat – még ha konfliktusos is – annál, hogy belemenjek kalandokba. Pamelával szemben sem lenne fair, másrészt nem fogom elkótyavetyélni a testemet.

Mi a véleménye azokról a nőkről, akik kibeszélik a sajtóban? Miért lehetnek rossz véleménnyel önről? Érzi, hogy megbántotta őket?

Önértékelési válságban vannak. Én úriemberként bánok a nőkkel. Szerintem sikerült megteremtenem egy új, jól pozicionált karaktert, s ezáltal felkeltenem sokféle társadalmi csoport, így a nők figyelmét is. Bár a legtöbben intuitív, macsó pasinak tartanak, sokkal megfontoltabb vagyok ettől mind a magánéletben, mind az üzleti életben.

Hogy ennyien kíváncsiak rám, az egyfajta visszaigazolás. Tulajdonképpen életvezetési tanácsadóként, izgalmas gondolatokkal vagyok jelen a Facebookon is. Nagyon sok nő kedveli az írásaimat. Az oldalam posztjaira adott válaszok néha meghökkentőek. Egyre többen érzik azt, hogy erőt adok számukra a gondolataimmal, tetteimmel. Szóval az igaz, hogy a Berki megosztó karakter, de sokan állnak ki mellettem s vallott értékeim, életfelfogásom mellett.

A nők többsége olyan férfi melletti életre vágyik, mint amilyen én vagyok. Legbensőbb vágyaik között ott lapul, hogy milyen lenne, ha a tízéves kocsi helyett egy Maseratival gurulnának be a munkahelyükre, ha az összekuporgatott megtakarításból nemcsak a Velencei tóra, hanem a francia Riviérára is futná. Folytassam még...?

Ha több kell az átlagosnál! Keresse a Borsot a Magazinokkal!

Mézeskalács alapreceptet keresel? Próbáld ki a kedvencünket!

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors