Szűcs Lajos szeretteit óvta utolsó üzenetével

Betegségével nem szeretett szembesülni és élete utolsó napjaiban is erősnek próbálta magát mutatni Szűcs Lajos olimpiai bajnok futballista. Pécsi Ildikó imádott férje életének 77. évében hunyt el.
Betegségével nem szeretett szembesülni és élete utolsó napjaiban is erősnek próbálta magát mutatni Szűcs Lajos olimpiai bajnok futballista. Pécsi Ildikó imádott férje életének 77. évében hunyt el.

A hétvégén munkatársunk, Burkovits Ferenc azzal hívta fel Szűcs Lajost, hogy úgy hallja, ismét kórházba került. A beszélgetésből készült interjú épp ma jelent volna meg. Csakhogy a sors közbe szólt. A Fradi legendás focistája a hétvégén, 76 éves korában elhunyt. Szűcs az elmúlt években többször kényszerült orvosi kezelésre, de rendkívüli fizikai erejével mindig leküzdötte a betegségét. Élete utolsó csatáját azonban elveszítette.

– Többen megerősítették, hogy újfent az Uzsoki kórházban van, de – hiába ismerjük egymást több évtizede, mondhatom, baráti viszonyt ápoltunk – letagadta, hogy baj lenne. Nem akarta, hogy aggódjunk érte. Nemcsak fizikálisan volt erős, hanem a jelleme is. Azzal búcsúzott, vigyázzunk ma­gunkra. Még ő óvott minket – említette Burkovits.

Ildikó és Lajos 1969-ben házasodott össze. Tavaly ünnepelték az aranylakodalmukat. A művésznő az utóbbi időben nagyon aggódott a férjéért © Végh István

Kétszer volt az év focistája

Szűcs Lajos 1943. december 10-én született a vajdasági Apatin. Erős fizikumára gyerekkorában tett szert, iskolai fűtőként dolgozó papájának azzal segített, hogy két kannában 25–25 kiló szénnel száguldott a lépcsőkön. Újpesten kezdett focizni, de Dorogon lett élvonalbeli focista 1963-ban, három évvel később a Fradiba igazolt. Szűcs számára az 1968-as év volt a csúcs, nemcsak azért, mert a mexikói olimpián aranyérmes lett – egyébként ott kétszer hajtott végre heroikus tettet: a nyolc között győztes gólt fejelt (1-0) Guatemalának, majd triplázott az elődöntőben a japánokkal szemben (5-0) –, hanem mert akkor az év focistájának választották itthon, ahogy később, 1971-ben is, és még a világválogatottba is meghívták. A 37-szeres válogatott 1969-ben vette feleségül az ünnepelt színésznő Pécsi Ildikót. Fiuk, Szűcs Csaba.

Legjobb barátja, a szintén exfradista Rákosi Gyula Szűcs haláláról tegnap délután la-punktól szerzett tudomást.

– Szombat este még beszélgettünk – nyilatkozta a 81 éves Rákosi. – Vasárnap készültem bemenni hozzá a kórházba. Előzetesen telefonon semmit nem mondott arról, hogy az állapota rosszabbra fordult volna.
Rákosi 2011 októberében meghalt Albert Flóriánnal és Szűccsel évtizedekig együvé tartozott.

Albert Flórival. Sajnos már ő sincs köztünk © Bors

– Testvérként szerettem őket, és milyen a sors: éppen a legidősebb maradt életben…

Lajos az utóbbi három évben sokszor volt beteg, pokoli utat járt be, de fizikuma kisegítette a bajból. Sajnos a gyilkos kór végül erősebbnek bizonyult nála, Lajosnál egyenesebb embert nem ismertem – csuklott el a hangja a jó barátnak.

Egyetlen fejes

Egyetlen fejes – Bivalyerő szorult a szervezetébe – mondta Spanyolországból az exújpesti csatár, Fazekas László. – Szegény Szücsöge többször említette: életében egy gólt fejelt, Guatemala ellen úgy talált a hálóba, hogy az én szögletből belőtt labdám „fejbe találta”.

A múlt héten már kórházban volt, de nem akarta, hogy aggódjanak érte © MTI

A pályatársakon kívül a család fájdalma is óriási. A futball-legenda felesége, Pécsi Ildikó az utóbbi években teljes szimbiózisban élt férjével, hiszen mindketten a nyugdíjaséveket élvezték gyönyörű gödöllői, ősfás kertes házukban. A Kossuth- és Jászai Mari- díjas művésznővel a múlt héten beszélt munkatársunk, akinek feltűnt, hogy Ildikó mennyire aggódik a párjáért.

– Boldog vagyok, csak az bánt, hogy édes jó Lajosom most nagyon beteg. Remélem, hogy az angyalkáim is most vele vannak és vigyáznak rá és rám – mondta akkor bizakodva, de sajnos tegnap örökre elveszítette férjét, akivel 50 éve éltek boldog házasságban. Tegnap is próbáltuk elérni a színésznőt, de telefonját nem vette fel. Úgy tudjuk, nagyon megviselte a tragédia, de egykori menye, Pártos Csilla is összeomlott. Igaz ugyan, hogy a válás után bekövetkezett pereskedés miatt Csilla eltávolodott a családtól, de Pécsi Ildikó első unokájának édesanyja többször mesélt arról, hogy apósa lányaként tekintett rá.

Nincs karácsony töltött káposzta nélkül – klasszikus recept a Mindmegettétől

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors