Szilágyi Áron feladta a csúcstámadást

Karnyújtásnyira a céltól fordult vissza Szilágyi Áron. Az olimpiai bajnok kardozó a rossz időjárási viszonyok miatt nem jutott fel a 3798 méteres Grossglocknerre. Jövőre a Mont Blanc-on javíthat.
Karnyújtásnyira a céltól fordult vissza Szilágyi Áron. Az olimpiai bajnok kardozó a rossz időjárási viszonyok miatt nem jutott fel a 3798 méteres Grossglocknerre. Jövőre a Mont Blanc-on javíthat.

Saját bevallása szerint még nem jutott fel a csúcsra Szilágyi Áron. Azaz vívásban már igen, hiszen olimpiai és – csapatban – világbajnoki aranyérmet szerzett, ám az igazi magasságokat még nem hódította meg. Pedig megpróbálta, néhány napja negyedmagával vágott neki az osztrák Alpok legmagasabb pontja, a Grossglockner 3798 méteres csúcsának.

– Apróbb sérülésemnek és a világranglistán elfoglalt biztos vezető helyemnek köszönhetően nem kellett elindulnom a varsói Világkupán, helyette inkább hegyet másztam – árulta el a Borsnak a 23 éves kardozó. – Óriási élmény volt, ráadásul képzett hegyi vezetővel indultunk útnak, hogy két nap alatt érjünk fel a csúcsra.

– Az első nap végén megszálltak egy magaslati panzióban, mert 2500 méteres magasság felett azért már megérzi az ember az oxigénszegény környezet fárasztó hatásait. Áron szerencsére kitűnő kondícióban van, így másnap frissen vágott neki a csúcstámadásnak.

– Sajnos a második etap teljesítése nem sikerült, nagyon elromlott az idő, az orrunkig sem láttunk, így a vezetőnk tanácsára, alig néhány száz méterre a csúcstól, visszafordultunk – folytatta Szilágyi, aki egyébként csak a túra végén értesült Erőss Zsolték tragédiájáról.

– Azért a Himalája meghódítása sokkal komolyabb műfaj, de én is kedvet kaptam a mászáshoz, jövőre szeretnék feljutni az Alpok tetejére a 4810 méteres Mont Blanc-ra.

9 mennyei zserbó karácsonyra – a klasszikustól a pohárkrémig

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors