Szabó: Szimpatizált a bíró a Fradival

A bíró szimpátiáján is múlott, hogy kedvezett ítéleteivel a Fradinak a Molde elleni Bajnokok Ligája rájátszásában – állítja Szabó Zsolt volt FIFA-játékvezető.
A bíró szimpátiáján is múlott, hogy kedvezett ítéleteivel a Fradinak a Molde elleni Bajnokok Ligája rájátszásában – állítja Szabó Zsolt volt FIFA-játékvezető.

Áll a bál Norvégiában a Molde–Ferencváros foci BL-rájátszáson történt játékvezetői ítéletek miatt. Mint ismert, Carlos del Cerro Grande spanyol bíró a hazaiaknak nem ítélt büntetőt egy kezezéses szituáció mi­att, míg a másik oldalon ha­sonlót befújt, az ezért megítélt büntetőt pedig értékesítette Ihor Haratin.

Carlos del Cerro Grande © AFP

Ezzel 3-3-as döntetlenre mentette úgy a találkozót, hogy a második félidő elején még 2-0-ra vezetett a Fradi. A volt FIFA-bíró, Per Ivar Staberg szerint nagyot hibázott kollégája, úgy véli, egyik szituáció sem ért büntetőt. A Molde edzője, Erling Moe pedig értetlenül állt Del Cerro Grande döntései előtt. A korábbi FIFA-játékvezető, Szabó Zsolt szerint viszont helyesen döntött a spori, tökéletesen alkalmazta a nyáron életbe lépő új szabályt. Ettől függetlenül úgy gondolja, a magyar bajnoknak kedvező ítéletekben a bíró szimpátiája is benne volt.

– A Fradi rendkívül sportszerűen játszott az egész meccsen, az első félidőben mindössze egyszer szabálytalankodott, és egyszer sem reklamált, azaz végig partner volt – mondta a Borsnak Szabó Zsolt.

Szabó érvelése

– Az új szabály értelmében, ha a labda a vállat vagy a rövid ujjú mez alját éri, akkor az nem szabálytalan. Nem véletlenül mutatott egyből a spanyol játékvezető a felkarjára Haratin kezezésénél. Ezen felül az FTC játékosa elcsúszott az eset előtt, tehát szándékosság fel sem merülhet, hiszen ebben az esetben már az elcsúszásból adódó koordinálatlan mozgásról volt szó

* * *

– Egyértelműen a Molde játékosának az alkarjára pattant a labda. Jogos volt a büntető!

* * *

– Az első esetnél azért ment ki megtekinteni a felvételeket, mert a segítők jelezték, nézze vissza a szituációt. Azonban a játékvezető a videón is azt látta, hogy a játékos felkarját érte a labda, ez pedig nem szabálytalan. A másodiknál viszont egyértelmű volt, hogy a norvég játékosnak az alkarjára pattant a labda, és ezt a VAR-szobában is így látták. A VAR pedig csak akkor avatkozik be, ha nyilvánvaló hiba volt. Ez pedig nem tartozott ebbe a kategóriába, az ítélet ennek megfelelően nem hibás, hanem helyes volt.

9 mennyei zserbó karácsonyra – a klasszikustól a pohárkrémig

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors