Röhej: kajálni lehet majd a francia tenisz-bajnokságon, de nézőt nem engednek be

A haját tépi a pipától Jean-Francois Vilotte. Megértjük a sportvezetőt.
A haját tépi a pipától Jean-Francois Vilotte. Megértjük a sportvezetőt.

A francia kormány továbbra sem engedélyezi nézők jelenlétét az ottani sporteseményeken. Így aztán a májusra tervezett, de a vírus miatt szeptember 20. és október 4. között lebonyolítandó Roland Garros teniszviadalt csakis zárt kapuk mögött bonyolíthatják le.

Ami persze kiverte a biztosítékot Vilotte-nál, a Francia Tenisz Szövetség elnökénél.

Jean-Francois Vilotte értetlen © AFP

Az éttermek, kávézók és egyéb vendéglátóipari egységek kinyithatnak akár most is a pálya-komplexumunk területén, de ha ősszel nem engednek be oda nézőket, akkor ki az ördög ül be az étterembe?! – füstölög az elnök.

– Kérdem én: létezik olyan felelős személy, aki ezt átgondolta? Pillanatnyilag nem látom át, hogy mi lesz a bajnoksággal! Elvégre a mi rendezvényünk nem egy labdarúgó-mérkőzés, hiszen jó pár teniszpályát nyitunk ki évről évre, tudniillik azokon folyik a küzdelem és nem egyetlen stadionban... De ha senkit sem engedhetünk be a teniszezőkön és a vendéglátósokon kívül, akkor milyen bajnokság vár ránk idén?

A szövetségi elnök azt reméli, a kormányzat szeptemberig átgondolja majd – a számára teljességgel érthetetlen – zártkapus döntését.

9 mennyei zserbó karácsonyra – a klasszikustól a pohárkrémig

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors