Piálással gyanúsították a profi birkózó Zsanettet

Az indiai nemzetközi profi birkózó csapatbajnokságra ka­pott meghívót Németh Zsanett, és bár jól szerepelt, mégis keserű szájízzel tért haza. Az újpestiek Eb-ezüstérmes, kétszeres utánpótlás Európa-bajnok sportolója a húsz nap alatt háromszor nyert, és kétszer kikapott Delhiben.

– Megdöbbenésemre csaknem hazaküldtek a szervezők. Amikor rákérdeztem az okára, azzal vádoltak meg, hogy esténként rendszeresen lejártam a szálló bárjába inni.

Németh Zsanett kiakadt az alaptalan vádaskodástól, ám megbocsátott a szervezőknek © Fejér Bálint

Felháborodtam és utánajártam a dolognak, s kiderült, valóban iszogatott egy birkózólány esténként, csak nem én. Mivel minden alkalommal más szobaszámot mondott be, köztük az enyémet is, innen eredt a félreértés – mesélte Zsanett, akit érthetően felháborított a kínos eset.

Miután tisztázta magát, a fejére is olvasta a szervezőknek, jobb lenne, ha előbb meggyőződnének a vádjuk valóságtartalmáról, mielőtt bárkit meggyanúsítanak. Ráadásul nem is ez volt az egyetlen atrocitás, ami kinn érte. Még a fagyiját is kilopták a kezéből.

A születésnapi tortájából még az utcagyerekeknek is jutott

– Sok a nyomorgó, tolakodó kisgyerek az utcán, akiket annyira megsajnáltam, hogy a 24. szülinapomra kapott tortámból vittem nekik kóstolót.

Mindezek ellenére jövőre is szívesen indul Delhiben, ha meghívják.