Október 4-én temetik Ladinszkyt – Hamvait a Duna fogadja be

Végakaratának megfelelően a Duna vizébe szórják az egykori zseniális Vasas-futballista, Ladinszky Attila hamvait. Búcsúztatása október negyedikén lesz. 

Végakaratának megfelelően a Duna vizébe szórják az egykori zseniális Vasas-futballista, Ladinszky Attila hamvait. Búcsúztatása október negyedikén lesz. 

A húsvétot még megérte, de május közepén Budapesten meghalt Ladinszky belga bajnok és gólkirály, Spanyol Kupát nyert támadó. A 70 éves korában el­hunyt kiválóság, akiről egykor Szusza Ferenc edző az állította, bal lábának lövőereje felér Puskás Ferencéével, örökre hullámsírba merül. Temetése október 4-én lesz, e napon a magyar futball méltóképp emlékezik rá. A Testnevelési Egyetem professzora, dr. Genzwein Ferenc kancellár a búcsú eseményeiről elmondta:

– Tizenkét órakor egy dunai hajó fedélzetéről szórják a folyóba Attila porhüvelyét – kezdte Genzwein professzor. – Aztán a múlt nagyjai húznak szerelést.

Halála előtt két héttel a két szerelmével, kutyával és a labdával

Az egykori Vasas-tréner Genzwein által összeállított Vasas-öregfiúk a Gellei Imre exkapitány vezérelte magyar öregfiúk-válogatottal találkoznak 15 órakor. Néhány patinás név a Vasasból: Andrusch József őrzi a kaput, a védelem tengelyében Mészöly Géza szerepel, a középpályán Váczi Zoltán és Vincze Ottó a fazonszabász. Gellei még töpreng, de az nem kizárt, hogy újra címeres szerelést ölt Gera Zoltán.

Találkozás Puskás Öcsivel. Attilának is döbbenetes lövőereje volt

– Mivel Ladinszky szerepelt a bányászváros csapatában is, ezúttal 5 perc lehetőséget kap Szabó György korábbi tatabányai védő, továbbá Tóth Bálint. Öt órától aztán a Vasas–Szeged NB II-es bajnoki találkozót játsszák. A piros-kékek klubházának falán Ladinszky-emléktáblát avatnak a temetés napján.

– Meghívtuk az elhunyt játékos külföldi klubjainak képviselőit, számítunk a Feyenoord, az Anderlecht és a Betis delegáltjaira. Attilánál évtizedekkel ezelőtt magam is jártam Brüsszelben, és túlzás nélkül mondom: Istenként tisztelték! – fejezte be Genzwein Ferenc.

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors