Minden hiába: Támad a vírus a Duna Arénában

Nincsenek irigylésre méltó helyzetben az ISL-úszósorozat versenyzői, elvégre a Margitszigeten a külvilágtól elzárva élnek, versenyeznek.
Nincsenek irigylésre méltó helyzetben az ISL-úszósorozat versenyzői, elvégre a Margitszigeten a külvilágtól elzárva élnek, versenyeznek.

Hiába a mindenre kiterjesztett elővigyázatosság, az elzártság és az állandó ellenőrzés, a pandémia felütötte a fejét a Duna Arénában is. Szerencsére, egyelőre nem a versenyzők között, de már több francia televíziós megfertőződött, mi több, kísérők és csapatvezetők is vírusosak.

A versenyzők napi 90 perc szabadidőt kapnak, futhatnak, sétálhatnak a szigeten, ám senkivel, magyarok esetében rokonokkal sem érintkezhetnek – nyilatkozta korábban lapunknak Turi György mesteredző. – A szállóban ugyanez igaz a rivális együttes tagjaira és az edzőkre, gyúrókra egyaránt.

A versenyzőket még elkerülte a koronavírus © Balogh László/NS

A mester elmondta, valamennyi együttes mellé ISL-ellenőr került, akik figyelnek, jegyzetelnek, este jelentést tesznek a fegyelemről. Ha kihágást tapasztalnak, pontlevonással sújtják a csapatot.

Magam egyágyas szobában „tengődöm”, ugyan van tévém, de leginkább a mobilomat használom, ha beszélgetni akarok a kint rekedt szeretteimmel.

Az étkezést szigorúan szabályozzák, tilos a közös asztal, egyedül fogyasztják az étket. Ennyi korlátozás ellenére is oldott a hangulat, hiszen a világ minden szegletéből összesereglett kiválóságok edzés közben „szakmázhatnak”. A magyarok meglepetéssel vették tudomásul, hogy a szuperklasszisok egyre többet faragnak a vizes tréningjeik távjaiból, inkább a szárazföldi „kondizás” kerül előtérbe. Persze a Duna Arénában és a Dagály 25 és 50 m-es medencéje fölé felhúzott sátor alatt azért tréningeznek.

A mesteredző csak telefonon kvaterkázhat a családjával © Tumbász Hédi/NS

A tíz fordulóra kiírt sorozat a november 19. és 22. közötti elődöntőkkel zárul, a finálét de­cember végére tervezik Tokióban. Aki úgy véli, az október 16. óta tartó viadal ingerszegény, téved. Van miért harcolni, ugyanis az összesen kétmillió dollár (615 millió Ft) pénzdíjból 20 000 (6,2 millió), illetve 100 ezer dollár (62 millió Ft) közötti összegek vándorolnak a legjobbak zsebébe.

9 mennyei zserbó karácsonyra – a klasszikustól a pohárkrémig

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors