Michelisz Norbert egy 12 éves magyar pilótában látta meg az utódját, akit indít a csapatában

Michelisz Norbert nyomdokaiba léphet a 12 éves Bucsi Attila, akinek karrierjét a túraautó világkupa-győztes pilóta egyengeti.

Michelisz Norbert nyomdokaiba léphet a 12 éves Bucsi Attila, akinek karrierjét a túraautó világkupa-győztes pilóta egyengeti.

Korengedménnyel, mindössze 12 évesen ma debütál a túraautó-világkupa (WTCR) előszobájának tartott Swift Cup Europe-ban Bucsi Attila, aki Michelisz Norbert csapatában, a M1RA-ban áll rajthoz. A túraautó világkupa-győztes pilóta nemcsak csapatot biztosított a tehetséges fiatalnak, hanem karrierjét is egyengeti, mindenben segíti neki, hogy minél jobb versenyzővé váljon. A fiatalemberben a régi önmagát látja.

Korához képest hihetetlenül érett Attila, és persze nagyon gyors. Minden esélye megvan arra, hogy remek eredményeket érjen el – büszkélkedett a Borsnak Michelisz, aki tavaly ismerkedett meg a tehetséggel, és rögtön meglátta benne a potenciált.

Óriási a rutinja, és ezt igyekszik is átadni a fiamnak. Mentális és technikai segítséget is nyújt, valamint a háttérmunkából is kiveszi a részét – ezt már a 12 éves szigetszentmiklósi versenyző édesapja, idősebbik Bucsi Attila mondta Micheliszről, aki hozzátette: fiát egészen kis kora óta semmi más nem érdekelte, csak az autók.

Hat évesen motokrosszal kezdte, majd kijelentette: autóversenyző lesz, nem volt nála B-terv. Előbb a gokartot próbálta ki, most meg már autóban ül

Az ötfordulós Swift Cup Europe első futamát ma, a Salzburgringen rendezik, míg a Hungaroringre október közepén látogat a mezőny. Érdekesség, hogy a sorozat elődjének első bajnoka Michelisz volt 2006-ban, aki itt kezdte pályafutását, és meg sem állt a túraautó világkupa-győzelemig. Bucsi számára az első év még a tanulásról szól majd.

– Célja, hogy minél több futamot megnyerjen, de ami még ennél is fontosabb, hogy épségben célba érjen. Még az elején járunk, de abban biztos vagyok, mindent bele ad majd a versenyeken – fogalmazott a büszke apuka, kiemelve: az autóba semmi extrát nem szerelnek csak azért, mert gyermeke 12 éves.


Az ülés elhelyezésén lehetett állítani. Neki megemelték és előre állították, hogy elérje a pedált, valamint kilásson a volán mögül.