Michelisz: Jobb pilótává tett a vk-győzelmem

Önbizalomtól duzzadva, címvédőként várja a vasárnapi túraautó-világkupa-rajtot Michelisz Norbert.

Önbizalomtól duzzadva, címvédőként várja a vasárnapi túraautó-világkupa-rajtot Michelisz Norbert.

271 nap után a Belga Nagydíjon ismét felbőgnek a motorok a WTCR-sorozatban, ahol címvédőként indul Michelisz Norbert. A túraautó-világkupát is felbolygatta a koronavírus-járvány, mindössze hat versenyhétvégét rendeznek idén, vagyis szinte lehetetlen hibázni. Ettől függetlenül optimista a himesházi klasszis.

Michelisz Norbi címvédőként vág neki a sorozatnak © Facebook

Sokkal nagyobb az önbizalmam az elmúlt évekhez képest. Már tudom, képes vagyok megnyerni a sorozatot. A világkupa-győzelmem jobb pilótává tett – fogalmazott Mi­chelisz, aki hozzátette: legjobban azt sajnálja, hogy a vírushelyzet miatt nem tarthat vele a futamokra a családja, pedig azt tervezte, két kislánya és felesége is valamennyi helyszínre elkíséri.

Ez is érdekelheti!

Michelisz Norbert egy 12 éves magyar pilótában látta meg az utódját, akit indít a csapatában

Michelisz Norbert: élvezem az apaszerepet!

Michelisz: Gyorsabb lettem apukaként

A Sport TV WTCR-szakértőjeként a képernyőre visszatérő Szujó Zoltán úgy véli, pokolian ne­héz szezon elé néz a Hyundai magyar versenyzője.

Két csapatban négy márkatársa van Norbinak. A szezon rövidsége miatt pedig nagyon hamar eldől, mely pilóta élvez prioritást az istállón belül. Egy-két hiba végzetes lehet – mondta a Borsnak Szujó, aki kitért a változásokra is. – A járványhely­zet és a rövidített szezonon kí­vül a legnagyobb különbség a tavalyi évhez képest az, hogy új gumiszállítója lett a sorozatnak. Az abroncsok kulcsfontosságúak az autósportban, ezek teljesen másképp viselkednek, mint amihez Norbi hozzászokott. Az idei győzelem kulcsa az lehet, hogy melyik pilóta tud alkalmazkodni a leggyorsabban az új helyzethez.

Szujó Zoltán szerint fontos, ki szokja meg leggyorsabban az új gumikat © Bors

A zolderi futamon Micheliszen kívül még három magyarnak szurkolhatunk: a hondás Tassi Attila mellett a Zengő Motor­sport két versenyzőjéért, az ifjú titán Boldizs Bencéért és Kismarty-Lechner Gáborért.

A program

Szombat:

– Időmérő edzés (14.00, Tv: Sport2)

Vasárnap:

– Első futam (10.30, Tv: Sport1)

– Második futam (14.00, Tv: Sport1)