Két éve még balhéjáról lett ismert a ceglédi csapat hőse

Mursits Roland nevét az NB I-es Haladás kapusaként két és fél éve ismerte meg az ország, amikor éjszakai balhéba keveredett. Az NB II-es Cegléd játékosa most a Szolnok elleni bajnoki hőse volt.
Mursits Roland nevét az NB I-es Haladás kapusaként két és fél éve ismerte meg az ország, amikor éjszakai balhéba keveredett. Az NB II-es Cegléd játékosa most a Szolnok elleni bajnoki hőse volt.

2014 decemberében az akkor a Haladásban védő Mursitsot és két csapattársát, Dvorschák Gábort és Városi Viktort állítólag egy sörösüveggel ütötte le az egykori kosaras, Kiricsi László a szombathelyi éjszakában. A kapus két és fél év elteltével végre a pályán nyújtott teljesítményével hívja fel magára a figyelmet. A Szolnok elleni meccs hajrájában előbb kivédett egy büntetőt, majd a 94. percben kiharcolt egyet az ellenfél kapujánál, életben tartva ezzel a kiesés ellen küzdő Cegléd bennmaradási esélyeit.

Mursits Roland pár éve még egy éjszakai bunyó miatt vált ismertté

– Egy bal lábas szolnoki játékos állt oda a büntetőhöz, és mintha megéreztem volna, hogy vissza fogja húzni az én bal kezemre a labdát. Így sikerült védenem – mondta a Békéscsabáról kölcsönben szereplő kapus, aki nem sokáig örülhetett. A kipattanóból Olasz Dénes azonnal megszerezte a vezetést. – Már az előző bajnokin, a Soroksár ellen is felmentem fejelni a meccs végén, de akkor fölé ment a labda. A Szolnok ellen a 94. percben jártunk, amikor gondoltam, megint megpróbálom. A szöglet pont a fejemre érkezett, de kilöktek a labda alól. Megkaptuk a tizenegyest, amit a csapatkapitányunk, Takács Péter magabiztosan értékesített – emlékezett vissza a kapus, akit csapattársai és az edzők sem győztek dicsérni a meccs után.

Most meg 10 perc alatt a csapat hőse lett. Itt épp kiharcol egy 11-est

Ez a pont ugyanis nagyon kellett a jelenleg egyetlen pontra a bennmaradást jelentő helytől álló Ceglédnek. Főleg, hogy a következő két meccsen a Puskás Akadémia a bajnoki címet, a Kisvárda pedig a biztos feljutást harcolhatja ki ellenük.