Hazajár a Sevilla az EL-döntőkre

Egyetlen klub sem nyerte meg többször az Európa Ligát a Sevillánál. Az andalúziaiak hatodik elsőségükre hajtanak. Conte szerint meglepetést okozhat csapata, az Inter.
Egyetlen klub sem nyerte meg többször az Európa Ligát a Sevillánál. Az andalúziaiak hatodik elsőségükre hajtanak. Conte szerint meglepetést okozhat csapata, az Inter.

Valódi Európa Liga-specialistának számít a Sevilla, amely hatodik alkalommal kaparinthatja meg a trófeát, ha ma este legyőzi az olasz Internazionalét. A spanyol gárdánál többször még egyetlen csapatnak sem sikerült elhódítani a serleget, így a rutin mindenképp mellette szól. Ezt emelte ki a milánói alakulat vezetőedzője, Antonio Conte is.

Lopetegui mester elégtételt szerezhet magának, miután legutóbbi munkahelyén, a Real Madridnál megbukott © Reuters

Az elmúlt hat évben háromszor is megnyerték a sorozatot, szóval pontosan tudják, hogyan kell felkészülni egy fináléra – mondta az olasz szakember. – Bár nálunk sokan most játszanak először ilyen jellegű mérkőzést, mégsem aggódom, lelkesek és éhesek vagyunk a sikerre. Képesek lehetünk meglepni az embereket.

A Sevilla mestere, Julen Lopetegui játékosai szívét emelte ki. Hangsúlyozva: céljuk, hogy szurkolóiknak örömet okozzanak, mert tanítványainak ez okozza a boldogságot – még akkor is, ha csak a televíziók előtt szurkolhatnak, hiszen a járvány miatt a fináléra nézők nem mehetnek be.

Lazac, töltött káposzta, pulykasült? Segítünk, hogy mi kerüljön karácsonykor az asztalra

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors