Filléres gondokkal küzd a vívó Marót Péter

Három éve szélütés érte az olimpiai ezüstérmes kardvívó Marót Pétert, ráadásul napi megélhetése igen nehéz, tudniillik az olimpiai bajnoki életjáradékát hét-nyolc éve megvonták.
Három éve szélütés érte az olimpiai ezüstérmes kardvívó Marót Pétert, ráadásul napi megélhetése igen nehéz, tudniillik az olimpiai bajnoki életjáradékát hét-nyolc éve megvonták.

Az 1972-es müncheni olimpián egyéniben ezüstérmes Marót 2016 áprilisában agyvérzést szenvedett, és bár már odahaza kezelik, állapota nem irigylendő. Már csak azért sem, mert egy korábbi, balul sikerült vállalkozásából fakadóan nem kap olimpiai életjáradékot, pedig az egyéni ezüst- és csapatban szerzett bronzérme után 324 330 forint járna.

Öregségi nyugdíjából tengődik az olimpiai ezüstérmes kardvívó Marót Péter, aki remekelt az 1972-es olimpián

– Egykori versenyzőtársaként mondhatom, jelenleg csak az agya tökéletes, a végtagjai nehezen mozognak, a kommunikáció is gondot jelent számára, tolókocsiban él – fogalmazott Kovács Tamás, aki kardvívóként, szövetségi kapitányként egyaránt olimpiai bajnoki címet szerzett.

Kovács Tamás mindent megtesz annak érdekében, hogy barátja újra kapja olimpiai járadékát

Kovács kiemelte, a 73 éves Marót nem bűnöző. Beszélt az egykori párbajtőrvívó MOB-elnökkel, Kulcsár Krisztiánnal, a közbenjárását kérve Szabó Tünde EMMI sportügyekért felelős ál­lamtitkárnál azért, hogy megnyugtatóan rendeződjön Marót ötkarikás életjáradékának kérdése.

Csongrádi László pénzgyűjtést szervezett Marót megsegítéséért

– Arról, hogy azt miért vették el tőle, senki se tud biztosat, így én sem, csak pletykák jutottak el hozzám. Alighanem rossz em­berek megvezették, a negatív következményeket pedig nem láthatta előre – nyilatkozta Csongrádi László olimpiai aranyérmes kardvívó, aki a korábbi versenyzőtársak körében pénzgyűjtést szervezett Marót megsegítésére. – Az ügye hét-nyolc éve függőben van, ezért az öregségi nyugdíjból kénytelen élni. Pedig ő volt az, aki kijelölte a Gerevich Aladár-féle aranygeneráció és a Szilágyi Áron fémjelezte új pengeművészeink közötti utat bámulatos pályafutásával.

Diós és mákos bejgli, úgy, ahogy a nagyi készíti

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors