Ferenczi István: A sok futás miatt focizhatok 43 évesen

Hétfőn ünnepelte 43. születésnapját Ferenczi István, az NB II-es Siófok focicsapatá­nak erőnléti edzője-játékosa. Az augusztus közepén még 160 kilométeres futóversenyt teljesítő, korábbi válogatott focista csereként maga is pályára lépett a Vasas elleni hétvégi bajnokin, amin 2-0-ra győzedelmeskedtek.

Ferenczi a mai napig ünnepnapként éli meg, ha csak néhány percre is, de pályára léphet © M4 Sport

A szezonra ki lett váltva a játékengedélyem. Az edzőm jelezte, hogy biztosan szerephez jutok az angyalföldiek ellen, így nem is a szokott helyemen, az edzői szobában öltöttem magamra a felszerelést, hanem bementem a srácok közé, hogy élvezhessem az öltöző hangulatát, illatát. Örülök, hogy pár percet a pályán tölthettem – mondta a Borsnak a sokat próbált csatár, akinek a mai, Ajka elleni siófoki keretben is szerepel a neve.

Remélem, ka­pok még lehetőséget az idényben, mert számomra ünnepnap, ha futballozhatok. A korommal nem foglalkozom, így annak sem néztem utána, hogy jelenleg Európában van-e még a profik között ilyen idős játékos, mint én. Abban viszont biztos vagyok, hogy azért kapok még mindig lehetőséget, mert karbantartom magam. A sok futástól és edzéstől kitűnő a fizikai állapotom.