Sport

Felpörgette a vébé a futballpiacot

Bors

Létrehozva: 2014.07.17.

Régen látott aktivitást mutatnak az európai topklubok: adják-veszik a sztárokat. Úgy fest, a focivilágbajnokság felpörgette a piacot, elképesztő átalakuláson megy át a Barcelona és a Real Madrid is.

Ivan Rakitić (horvát) Noha a horvát játékmester nem villogott a vb-n, a legutóbbi idénye fantasztikus volt Sevillában, le is csapott rá a Barca. Rakitić öt évre szóló megállapodást írt alá, a hírek szerint 18 millió euróért, vagyis 5,5 milliárd forintért váltott. A 26 éves focista a korábban a Pep Guardiola és a Chelsea-hez szerződő Cesc Fábregas által is viselt 4-es számú mezben játszik majd.

Luis Suárez (uruguayi) A harapós Suárezt többször összeboronálták az utóbbi időben a Real Madriddal, ám végül Barcelonában kötött ki. Ebben – a Liverpoolnak kifizetett 94,4 millió euró, csaknem harmincmilliárd forint mellett – alighanem óriási szerepe van annak is, hogy az uruguayi csatár feleségének a szülei régóta a katalán városhoz közel élnek. Suárez és a családtagok hétfőn futottak be Castelldefelsbe: átmenetileg az anyóséknál laknak majd.

Juan Cuadrado (kolumbiai) Suárezzel, Rakiticcsel, a német Marc-André ter Stegennel és a chilei Claudio Bravo kapussal ellentétben a kolumbiai szélső még nem a Barcáé, mindenesetre a katalánok minden követ megmozgatnak a megszerzéséért. Cuadrado klubja, az olasz Fiorentina elöljárói elismerték: nehéz lesz megtartani a világbajnoki negyeddöntőt játszó, villámgyors és roppant technikás labdarúgót, aki 11 gólt szerzett a Serie A legutóbbi idényében.

Toni Kroos (német) Egy álom megvalósulásának nevezte Kroos azt, hogy a Bayernből a Real Madridba igazolhatott. A Németországgal vb-címet nyert középpályás öt évre kötelezte el magát a BL-győztesnek, ára 7,5 milliárd forintnak megfelelő összeg volt, heti fizetése 140 ezer font (53 millió forint) lesz.

Keyton Navas (Costa Rica-i) A 27 éves kapust hívta a PSG, a Bayern, az Atlético és az Arsenal is, de végül a Real Madridot választotta. A Levante azért adta el, mert már csak egyéves szerződés kötötte a klubhoz, most tudtak pénzt csinálni belőle. Tízmillió euróba került (hárommilliárd forintba), nyolc jutott a klubjának, kettő neki, de egész biztos, hogy megérte a pénzét. A vb-n jó védéseinek is köszönhetően jutott Costa Rica a nyolc közé.

James Rodríguez (kolumbiai) A vb felfedezettje, aki hat találatával gólkirály lett, hosszú egyezkedés után kerülhet a Monacóból a Realba. A franciák először százmillió eurót kértek a kolumbiaiért, végül hetvenmillió euróért (21 milliárd forint) és Casemiróért cserébe úgy néz ki, hogy elengedik a játékost, akinek évi kétmilliárd forint lesz a fizetése.


Belehúztak Angliában is

Angliában kevés még a végleges megállapodás, már ami a vb-n szerepelt klasszisokat illeti. Ami biztos, hogy az Arsenal megvette a Barcelonától Alexis Sánchezt, továbbá versenyt fut Mathieu Debuchy és Sami Khedira megszerzéséért, utóbbit a Chelsea is akarja. A Kékek Diego Costával és Cesc Fábregasszal már megegyeztek, de Khedirán kívül Paul Pogba megszerzésére is hajtanak. A Manchester United Mats Hummelst, Marco Reusst, Kevin Strootmant és Arturo Vidalt akarja soraiban tudni. A Liverpool Rickie Lambertet, Adam Lallanát és Emre Cant már megszerezte, de a svájci válogatott Xherdan Shaqirit is kiszemelte magának.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163757_auto_resized.jpg
origo.hu

Hatalmas dráma: súlyos döntést hozott meg a Házasság első látásra szereplője - videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27451_resized.jpg?avcount=1714088711
origo.hu

Rejtett kampányfinanszírozás a fővárosban?

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162190_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Kismamának is gyönyörű: Lékai-Kiss Ramónát gömbölyödő pocakkal kapták le

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17155306_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Napindító: Dunda György – A külföldön tartózkodó hadköteles korú férfiak mától nem kaphatnak útlevelet + videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160218_auto_resized.png
metropol.hu

Szuper hírt kapott Szoboszlai, ő lehet a meglepő liverpooli edzőváltás nyertese

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17156309_auto_resized.jpg
vg.hu

Széll Tamás helyett új séfet igazolt a Lidl

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27444_resized.jpg?avcount=1714088711
origo.hu

Dögös dominaként pózol újabb fotóin az Exatlon bombázója

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17149637_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Félreértette a pincér a nő rendelését, volt is meglepetés, amikor megérkezett az étel

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17157532_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Gyereknevelés mellett főállás? Majoros Hajni kitálalt, miért nem ment vissza dolgozni

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163611_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megdermedtek a járókelők: narancssárga UFO tűnt fel felettük

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160216_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Az a kérdés, hogy ez szívedre vagy az eszedre hallgatsz” – Gyöngyi meghozta a végső döntést, Csabi azonnal könnyekben tört ki

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/DDs_LO134p38ncsTi653VZjOGeVws_KQFPapdDtVnpA/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzE2YTViMTZkNWY5NDRiYjM4MTc4MmNlYjQ3OTVhNWE4.jpg
Úszás

Egy hajszálon múlott: Hosszú Katinka hatalmas lehetőségtől esett el

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/EiREfnoqWUZKt8d4g7bfyH0j12BGqU01o1B5uXLsehw/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2FhYmY2Mjg2YzA2OTQ0MmI4MGVjNGFhNjEyMTQ1NGE0.jpg
KAPITÁNY

„Ez ostobaság” – Szoboszlairól faggatta Marco Rossit a világ egyik legnagyobb magazinja