BL-rájátszás - Boli: Szétszedjük a Moldét

Történelmet akar írni a Fradival a csapat ukrán vezetőedző­je, Szerhij Rebrov. Ehhez az kell, hogy 25 év után újra bejuttassa a magyar bajnokot a BL-csoportkörbe.
Történelmet akar írni a Fradival a csapat ukrán vezetőedző­je, Szerhij Rebrov. Ehhez az kell, hogy 25 év után újra bejuttassa a magyar bajnokot a BL-csoportkörbe.

A Dinamo Zagreb 2-1-es legyőzésével karnyújtásnyira került a Ferencváros fo­cicsapata attól, hogy

25 év után ismét bejusson a Bajnokok Ligája csoportkörébe.

A fővárosi zöld-fehérekre a svéd, a skót és a horvát bajnok legyőzése után papíron könnyebb ellenfél vár a rájátszásban a norvég Molde személyében. Az egymeccses párharcok eddig feküdtek a Fradinak, a playoffban viszont már két meccsen dől el a továbbjutás sorsa.

A szurkolók miatt is szárnyalt a csapat

Fantasztikus hangulatot teremtettek a Ferencváros szurkolói, akik a zárt kapu miatt a Fradi-sas előtt buzdították a csapatot. A körülbelül 1000 fős tömeg hangorkánja végig behallatszott a stadionba, pluszlendületet adva a csapatnak.

– Megleptek a szurkolók. Azt hittem, páran kijönnek biztatni a csapatot. Ehhez képest ezer ember kilencven percen keresztül teli torokból éltetett minket. Erre álmomban sem gondoltam volna. Köszönettel tartozunk nekik – mondta a meccs után Rebrov.

Sajnos a Molde elleni találkozó is zárt kapus lesz, így legkorábban a csoportkörben lehet esély arra, hogy ismét a lelátón szurkoljanak a zöld-fehér-szimpatizánsok.

Az elefántcsontparti csatár, Boli magabiztosan várja a norvégok elleni BL-rájátszást © Nemzeti Sport/Szabó Miklós

– Teljesen más taktikát kell kidolgozni egy oda-visszavágós párharcra, mint amikor egy meccs dönt. Az viszont kedvez nekünk, hogy idegenben kezdünk.

Jelenleg 50-50 százalék esélye van mindkét csapatnak

– mondta a Borsnak a Fradi vezetőedzője, Szerhij Rebrov, aki nem győzte dicsérni csapatát.

– Három kimagasló ellenfelet győztünk le a selejtezők során. A srácoknak is elmondtam: történelmet írunk. Persze ehhez még egy lépés hátravan, le kell ­győznünk a Moldét, amely csak büntetőkkel múlta felül az Qarabagot.

A Fradi-drukkerek végig fantasztikus hangulatot teremtettek a stadionnál © Czerkl Gábor

Bejött a jóslat

Bejött a Fővárosi Nagycirkusz jövőbe látó macskájának, Picurnak a jóslata, legyőzte a Dinamót a Fradi. Az egyéves kandúr a tévé előtt nézte a meccset, és drukkolt a magyar bajnok együttesnek.

– Nagyon izgultunk a Fradiért, és óriási öröm volt, amikor nyert a csapat. Picur betartja az ígéretét, a hétvégi előadásokon zöld-fehér masnival a nyakában lép majd porondra – mondta a csodamacska gazdája, Horváth Fatime.

A focisták a feszített program miatt nem tudnak személyesen gratulálni a cicának, de ígéretet tettek, hogy amint lesz idejük, meglátogatják Picurt, és megköszönik neki a tökéletes jóslatot.

A menetelésből természetesen anyagilag is profitál a klub. Az Európa Liga főtáblás szereplés már biztos,

ami egymilliárd forintot hoz a konyhára.

De igazán nagy bevételt akkor könyvelhetne el az FTC, ha a rájátszást is sikerrel veszi, hiszen a BL-csoportkörért 15,25 millió eurót (5,4 milliárd Ft) utal át az UEFA.

Nem akarok nagyképű lenni, de szétszedjük a Moldét.

Futballoztam Norvégiában, ismerem a csapatot, és mondhatom, hogy velük akartunk játszani. Már legyőztük a Celticet, a Dinamo Zagrebet, és nincs okunk tartani a Moldétól sem – nyilatkozta a Verdens Gang című norvég napilapnak a Fradi csatára, Franck Boli.