Benk András: csak a limonádémban látok jeget

Megnyugodhatnak az újpesti hokiszurkolók, ugyanis a szóbeszédek ellenére jégkorongcsapatuk kapitánya, Benk András marad az UTE-ban. A nemzeti válogatottban is meghatározó játékos nem is érti, egyesek miért pletykáltak arról, hogy elhagyja szeretett klubját.

A karantén alatt egyébként többször dobnak be „kacsákat” az unatkozó álhírgyártók, ahogy azt lapunkban is megírtuk, legutóbb Kabát Péterről állította valaki, hogy kidobták a focicsapat mellől, ami szintén kamunk bizonyult.

– Nem is értem, kinek juthatott eszébe, hogy elmegyek Újpestről – mondta a hokis, amikor szembesítettük a hírrel. – Eszem ágában sincs klubot váltani, remélem, még sok jó esztendőt tölthetek itt.

Benk nehezen viselte a bezártságot, hiszen sportolóként lételeme a mozgás. Ráadásul, a bajnokság pont akkor szakadt meg a koronavírus-járvány miatt, amikor a Fradi elleni rangadóra készültek.

– Komolyan mondom, amikor közölték, hogy egyelőre vége a pontvadászatnak, nem tudtam, hogyan tovább. Akkor úgy éreztem, kárba veszett minden munka, kilátástalannak véltem a jövőt – tette hozzá.

Most viszont már újra optimistaább az UTE csapatkapitánya, s várja, hogy végre pályára kocsolyázhasson.

– A kondiban tartás így, szárazon, elmegy egy darabig, de mivel a hoki nagyon hiányzik, egyre nehezebben viselem, hogy a limonádémban találkozom csak jéggel. Már alig várom, hogy hatalmas izomlázam legyen az első rendes edzés után.