PR Cikkek

Milyen elektromos fűtőkészüléket válasszunk? (x)

Bors

Létrehozva: 2019.11.18.

Az elektromos fűtőkészülékek elsődleges és kiegészítő szerepet is képesek betölteni a fűtési időszakban. A közhiedelem szerint villamos energiával fűteni drága, ez azonban nem feltétlenül igaz; a korszerű készülékek kiváló hatásfokkal és energiatakarékos működéssel rendelkeznek.

Elsőként a jól ismert elektromos radiátorokat érdemes említeni. Mára sokat veszítettek a népszerűségükből, de még mindig érdemes számolni velük. De hogyan is működik egy klasszikus elektromos radiátor? Az ilyen készülék gyakorlatilag két fő részből áll; elektromos fűtőrendszerből és hőtároló közegből. A villamos energia ellenállásának köszönhetően a fűtőrendszer hőt termel, amit átad a hőtároló közegnek, innen történik a levegő melegítése. 

Az ilyen készülékek teljesítményfelvétele rendszerint 700-2000 Watt közötti. Minél nagyobb a teljesítmény, a készülék annál nagyobb helyiség fűtésére lehet alkalmas. Érdemes megemlíteni velük kapcsolatban, hogy a felmelegítési idő relatív hosszú, vagyis csak lassan melegítik fel a szobát, azonban kikapcsolás után is képesek még hőt átadni.

A radiátorokkal szemben a konvektorok gyakorlatilag a bekapcsolás pillanatától hőt adnak le. Ennek a tulajdonságuknak köszönhetően ideális választást jelentenek olyan helyiségek esetében, ahol csak ritkán tartózkodunk; nyaralók, hétvégi házak, party-pincék, műhelyek fűtésére ideális választást jelenthetnek, de természetesen az életterünk melegítésére is alkalmasak. Mivel a kikapcsolást követően a helyiség levegője gyorsan visszahűl, ezért a hűtőteljesítmény szabályozása nagy jelentőséggel bír; válasszunk megfelelő termosztáttal ellátott konvektort, így nem kényszerülünk a folyamatos ki-bekapcsolgatás által okozott hőmérsékletingadozás elviselésére.  

Természetesen a fűtőventilátorok mellett sem mehetünk el szó nélkül. Évtizedek óra használjuk a különböző típusaikat. Kis méretüknek köszönhetően bármikor áthelyezhetők; mivel azonnali hőt képesek biztosítani, így ideális megoldást kínálnak akár teraszhelyiségek fűtésére is. A ventilátornak köszönhetően egy szempillantás alatt kellemes meleget képesek varázsolni még a leghidegebb műhelyekben is. Szerencsére ma már találkozhatunk a régi készülékek újabb változataival is. Ezeket kerámia fűtőventilátoroknak nevezzük. Esetükben a fűtőszálat egy kerámia panel váltotta, így nem kell a por égésétől és kellemetlen szagoktól tartani, asztmások számára is szerencsésebb választást jelentenek.

Az infravörös fűtőtestek egyre népszerűbb választást jelentenek, ami elsősorban az általuk biztosított rendkívül kellemes hőérzetnek tudható be. Esetükben a fűtés nem a levegő felmelegítése által történik, hanem a szilárd tárgyak felületén történik meg. Nagyon leegyszerűsítve, az ilyen készülékek működési elve a következőképpen írható le; a villamos energiát a fűtőkészülék infravörös sugárzássá alakítja, ami a testek felületén alakul hőenergiává. Ez tulajdonképpen a nap „működési” elvének modellezése. 

Érdemes azt is megemlíteni velük kapcsolatban, hogy nem befolyásolják a helyiség páratartalmát, vagyis nem szárítják ki a levegőt a fűtési időszakban.   

Az elektromos fűtőberendezések gyakorlatilag bárhol elhelyezhetők és azonnal használatba vehetők, csupán az infravörös készülékek esetében kell arra figyelnünk, hogy ne árnyékoljuk a sugarak útját, ne helyezzünk a készülékek elé különböző tárgyakat. 

Ha gyors megoldásra van szükség, az elektromos fűtőkészülékek jelenthetnek szerencsés választást. Amennyiben nem áll rendelkezésünkre a szükséges pénzeszköz, a Minikölcsön expressz szolgáltatásának köszönhetően, külön díj ellenében, 0% THM mellett akár néhány óra alatt hozzájuthatunk a szükséges összeghez. A Minikölcsön normál ajánlatára 24,9% THM vonatkozik.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17156865_auto_resized.jpg
origo.hu

Váratlan hír érkezett Putyinról

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27376_resized.jpg?avcount=1713914708
origo.hu

Egyre többen halnak meg szex közben, és már kezdik sejteni, miért

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17157025_auto_resized.png
metropol.hu

Óriási változások a Fradinál, ők távozhatnak a klubtól

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17152180_auto_resized.jpg
ripost.hu

Nagyot fog zuhanni az üzemanyag ára, ekkor várható

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17151324_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Kiszivárgott: így tárgyaltak titokban az oroszok és az ukránok

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27374_resized.jpg?avcount=1713914708
origo.hu

Fejjel lefelé mutogatja a hatalmas melleit Sydney Sweeney - fotók

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17109512_auto_resized.jpg
lakaskultura.hu

Modern városi milliő a 13. kerületben: skandináv stílus, retróval fűszerezve

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27354_resized.jpg?avcount=1713914708
origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27156_resized.jpg?avcount=1713914708
videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17154911_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Szülinapos: hatéves lett Lajos herceg. Tündéri, mivel készült neki Katalin hercegné – Galéria

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17153682_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Édes fotó: így tartja ölében újszülött testvérét Szegedi Fecsó kisfia

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/zzpfRNBo9hCR4S0Zl-4qtRlqu23KlgIrFGOzpHdSBSQ/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzAyYmY2ZmQ3ZTU2YjQ4Zjg4OTM0MGM0NWMwYTExNDE2.jpg
PR Cikkek

Innovációval a gyerekek életéért (x)

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/aaBB8Vj1S-zPQE64F5myYQM7cG5Ev9lLwrjvgqeW4u8/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2IwOTQ4MzFhN2ZlNTQyMThiYWI1MjJiYzgzOWY3ZTc0.jpg
PR Cikkek

Fedezze fel a ragyogó mosoly lehetőségeit! (x)