PR Cikkek

Legyen a porszívód valódi segítség! (x)

Bors

Létrehozva: 2019.09.18.

Hozz jó és megfontolt döntést, válassz olyan gépet, ami megkönnyíti a dolgodat, hogy jusson idő a fontosabb dolgokra is!

Ha már unod a sepregetést és úgy döntesz, hogy egy porszívót vásárolsz vagy egyszerűen csak szükséged van egy újra, érdekelhet néhány jó tanács a vásárlás előtt. Sok időt tölthetsz el azzal, hogy követed az üzletek és az online áruházak különféle ajánlatait és modelljeit és más vásárlók véleményét is elolvashatod. Klasszikus megoldás vagy modern, függőleges porszívó? Mi most spórolunk neked egy kis idő a saját szempontjainkkal. 

Amióta a porszívók életünk részét képezik, a házak tisztántartása sokkal könnyebbé vált. Ezért a porszívó minden otthon egyik elengedhetetlen készüléke.

Ha új porszívót szeretnél vásárolni, sok tényezőt kell figyelembe venned. Nézzük meg őket!

1. A teljesítmény a szívóteljesítményben mutatkozik meg

Teljesen természetes, ha érdekel a porszívó teljesítménye. Attól függően, hogy mekkora házat kell kitakarítani, kisebb vagy nagyobb teljesítményűt választunk. Nyilvánvaló, hogy ez befolyásolja majd az áramfogyasztást, a használat közben fellépő zajt, az árat. De ne feledd, hogy a teljesítmény a szívóteljesítményben mutatkozik meg. A cél, hogy megtaláld azt a porszívót, am segít minden koszt gyorsan és egyszerűen eltüntetni.

Hány szobád van otthon? Hány négyzetméter? Hetente hányszor fogod használni a porszívót? Milyen típusú padlót, burkolatot kell takarítanod? Tartsd szem előtt ezeket a szempontokat és ezek alapján válaszd ki a porszívó teljesítményét.

2. Megfelelő szűrővel a minél tisztább levegőért

Ez egy másik nagyon fontos eleme a porszívónak.  Mindenki azt szeretné, hogy a porszívó által beszívott levegő a lehető legtisztábban jöjjön ki. Ehhez tudnod kell néhány dolgot. A porszívónak van egy belső szűrőrendszere, amely tisztítja a levegőt. A porszívók többsége HEPA szűrővel vagy bizonyos esetekben EPA szűrővel rendelkeznek. Ezek közül a jobb választás a HEPA szűrős, mert több porrészecskét képes felszívni és jobban megtartja azokat.

3. Egyre fontosabb az energiahatékonyság

Ez az érték napjainkban egyre fontosabb, nemcsak a porszívóknál, hanem az összes háztartási termék esetén. A porszívónak azonban több energiahatékonysági fázisa van a padlóburkolattól függően. A kemény padlóburkolaton A energiaosztály, szőnyegen, padlószőnyegen vagy más lágyabb felületen a hatékonyság B vagy C osztályra csökken, vagy még annál is rosszabb lesz. Ezen felül az energiahatékonyságot vagy a teljesítményt a porkibocsátás alapján is mérik.

Egy példa: adott egy Daewoo RC-230L 800 wattos HEPA szűrős porszívó. Általános energiahatékonysági osztálya B. A kemény felületek tisztításakor a teljesítmény A, a szőnyegek tisztításakor viszont F osztályra csökken. És amikor a porkibocsátásról van szó, ez az osztály C. Mennyibe kerül egy ilyen porszívó jelenleg? Alig 19.990 Ft az ára, de akciósan akár már ennél kedvezőbb áron is megvásárolható. 

4. A legnehezebb kérdés: a súly

Gondolj csak bele hányszor kellett a régi porszívót magad után cipeld a házban. A jelenlegi modellek könnyebbek és egyszerűen hordozhatóak, a súlyt mégis figyelembe kell venni. Ez nyilván attól függ, hogy ki fogja használni. Egy idős ember, egy kevésbé robusztus fizikummal rendelkező személy vagy aki hátfájásban szenved? Vedd figyelembe, hogy a porszívónak minél kisebb súlya legyen, hiszen nem edzeni szeretnénk vele, hanem takarítani.

Összegzés és kiválasztás

Miután tisztáztad az előző pontokat, továbbra is el kell döntened, hogy egy klasszikus porszívót vagy egy függőleges modellt választasz. Az otthonod beosztása és a bútorok típusától függően minden bizonnyal a legjobb döntést fogod meghozni. Amennyiben már meguntad a takarítást, lehetőséged van egyre bővülő robotporszívó kínálatból válogatni, lehet ez lesz számodra a legkényelmesebb megoldás!

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27403_resized.jpg?avcount=1714005913
origo.hu

Felbukkant egy újabb halálos vírus

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27413_resized.jpg?avcount=1714005913
origo.hu

Kiestek a mélyen kivágott felsőből Vajna Tímea hatalmas mellei

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17155020_auto_resized.png
metropol.hu

Szoboszlai edzője mindenkit átvert? Kiszivárgott Klopp titkos terve

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160063_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Ronnie O’Sullivan kínos helyzetbe hozta az ellenfelét a sznúker-vb-n

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17152180_auto_resized.jpg
ripost.hu

Nagyot fog zuhanni az üzemanyag ára, ekkor várható

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17156590_auto_resized.jpg
vg.hu

Máris újabb éttermet nyit a McDonald’s – nyáron már várja a vendégeket

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27414_resized.jpg?avcount=1714005913
origo.hu

Alig takarja a melltartó az egykori szépségkirálynő mellét

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17149637_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Félreértette a pincér a nő rendelését, volt is meglepetés, amikor megérkezett az étel

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160216_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Az a kérdés, hogy ez szívedre vagy az eszedre hallgatsz” – Gyöngyi meghozta a végső döntést, Csabi azonnal könnyekben tört ki

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17150605_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Fényképes bizonyítékot hozott a jövőből egy időutazó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160029_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Meg van írva: 3 csillagjegy kapcsolata hamarosan véget ér!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160030_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megszakad a szív: holtan találták meg az eltűnt, 4 gyermekes nyíregyházi édesanyát

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/zzpfRNBo9hCR4S0Zl-4qtRlqu23KlgIrFGOzpHdSBSQ/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzAyYmY2ZmQ3ZTU2YjQ4Zjg4OTM0MGM0NWMwYTExNDE2.jpg
PR Cikkek

Innovációval a gyerekek életéért (x)

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/aaBB8Vj1S-zPQE64F5myYQM7cG5Ev9lLwrjvgqeW4u8/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2IwOTQ4MzFhN2ZlNTQyMThiYWI1MjJiYzgzOWY3ZTc0.jpg
PR Cikkek

Fedezze fel a ragyogó mosoly lehetőségeit! (x)