Jól vagyok magazin: Testi-lelki felfrissülés

EGY RÖVID, NÉHÁNY NAPOS BÖJT ILYENKOR TAVASSZAL KISEBB CSODÁT TEHET A KÖZÉRZETÜNKKEL ÉS A HANGULATUNKKAL.
EGY RÖVID, NÉHÁNY NAPOS BÖJT ILYENKOR TAVASSZAL KISEBB CSODÁT TEHET A KÖZÉRZETÜNKKEL ÉS A HANGULATUNKKAL.

Télen általában kevesebbet mozgunk, és nehezebb ételeket fogyasztunk, nem csoda hát, hogy a szervezetünk túlterhelt. A méregtelenítés ezért különösen fontos az évszakváltáskor. FIGYELEM! Mielőtt bármilyen böjtbe fogna, érdemes kikérnie az orvosa tanácsát!

A terv

A program 4 napig tart:
1. NAP: a szervezet tehermentesítése. 2–3. NAP: a tisztítás időszaka, azaz a böjt. 4. NAP: átállónap.

Jól vagyok

Jól vagyok magazin kéthetente hétfőn a Borsban - keresse az újságárusnál!

Olvasson kényelmesen: fizessen elő a Borsra!

1. nap: tehermentesítés

A test fontos rostanyagokhoz és sok folyadékhoz jut, ami megteremti az alapot a méregtelenítéshez. Reggel éhgyomorra igyon meg 200 ml langyos vizet. Utána fogyasszon gyümölcssalátát: 1 db almát vágjon kis kockákra, 1-1 db meghámozott kivit és narancsot szeleteljen fel, és keverje össze őket 1 kis pohár natúr joghurttal, igény esetén kevés mézzel. Napközben zöldséglevet fogyasszon, este pedig párolt zöldséget vagy héjában sült burgonyát kevés zsírszegény túróval.

2–3. nap: a böjt

Felkelés után apró kortyokban igyon meg 1 pohár vizet. Zuhanyozás után fogyasszon el 2 csésze gyógyteát, majd óránként 1 pohár szénsavmentes ásványvizet, hogy elegendő folyadékot juttasson a szervezetébe. Ebédre fogyasszon böjti levest (a receptet keretes írásunkban találja). Délután ismét jöhet 1 csésze gyógytea, vacsorára pedig egyen megint böjti levest.

4. nap: átállónap

Kis adag étellel szabad csak kezdeni. Felkelés után igyon meg 1 pohár langyos vizet ½ db citrom kifacsart levével ízesítve. Reggelire egyen meg 1 db almát. Ebédre fogyasszon böjti levest. Délután kenjen meg 1 szelet teljes kiőrlésű kenyeret sovány túróval, és fogyassza el 1 db paradicsommal. Vacsorára készítsen krumplipürét: 150 g főtt burgonyát dolgozzon össze 1 ek zsírszegény tejjel és kevés zöldséglével, hogy püréállagú legyen.

A teljes cikket keresse a Jól vagyok magazinban!