PR Cikkek

Biztonságos napfürdőzés, amit a bőröd is szeret (x)

Bors

Létrehozva: 2020.05.27.

Sokan szeretnének gyorsan lebarnulni, de azért célszerű az óvatosság! Élvezzük a napfény áldásait, de emellett célszerű, ha még természetes növényi hatóanyagokkal is védjük a bőrünket! Ilyenkor is vigyázni kell a bőrünkre, mert a változó intenzitású és hullámhosszú napsugarak fényártalmat okozhatnak, jelentkezhet bőrpír, esetleg idővel bőr pigmentációs zavarok is az óvatlan napfürdőzés következtében. Nem megfelelő bőrvédelem esetén a fénykárosodásra hosszú évtizedekig „emlékszik” a bőr, ezért gondoskodjunk a megfelelő fényvédelemről.

Alkalmazzunk fizikai napvédőt akár az év minden erősen napfényes napján. Kémiai fényvédők esetén kockázatosabb, hogy a szintetikus fényvédő molekulák bár védenek, de az erős napfény hatására széthasadnak. E folyamat során szabadgyökök keletkeznek, melyek bőrkárosodást is okozhatnak, de legalábbis kimeríthetik a bőr antioxidáns kapacitását. A fizikai fényvédelem ásványi pigmenteket tartalmaz. A fizikai fényvédelem lényege, hogy az ásványi pigmentecskék, mint kis tükrök, visszaverik a napsugarakat, így nem engedik, hogy a bőrt károsodás érje. Még az erős fényvédők mellett is lehet barnulni! Így a napfürdőzés első napjaiban ezeket célszerű használni a világosabb bőrszíntónusúaknak!

Figyeljünk rá, hogy a fényvédő szemcsék mérete legyen 100 nanométer fölött (azaz NEM NANO), vagyis a nagyobb szemcseméret mellett köteleződjünk el, mert ez ad nagyobb biztonságot. Ez azért fontos, mert ma már bebizonyosodott, hogy a kisebb szemcseméret oldékonyabb, és a bőr mélyebb rétegeibe is kerülhet az izzasztóan tűző napon. Az ásványi részecskék általában cink-oxid vagy titán-dioxid részecskék, melyek 100 nanométer fölötti méretben biztonsággal alkalmazhatók, és teljes védelmet biztosítanak a bőr számára. 

A BIOLA Biokozmetikai Kft. fényvédői a Biokontroll Hungária által tanúsított bio fizikai fényvédők visszatükrözik a napfényt, így védve a bőrt a nap ártalmas hatásaitól és emellett több, mint 70%-nyi bio gyógynövényekből származó összetevőkkel, bio növényi olajokkal készülnek!

Alkalmazása mellett is ajánlott az erős tűző napfényt a dél körüli időszakban kerülni.

A termék ásványi színező anyaga nyomot hagyhat a strandruházaton, de nagyobb mennyiségű mosószerrel kimosható.

Az antioxidáns tápláló olajok vagy napozás utáni testápoló krém alkalmazása különösen az első 3-5 napon előnyös a dekoltázs és a vállak területén, hogy gyorsabban regenerálódjon az érzékenyebb és napfénynek kitettebb bőrfelület! Fontos a bőr számára napozást követően, hogy az esetleges károsodásokat az antioxidáns jelenléttel a bőr gyorsabban képes legyen kijavítani. 

A fényvédőkön az SPF szám mutatja meg, hogy az adott faktorszámú napfényvédőt használva mennyi idővel tovább tartózkodhatunk a napon, anélkül, hogy leégnénk.

BIOLA Biokozmetikai Kft. fényvédői:

•    A HOMOKTÖVIS FÉNYVÉDŐ KRÉMÜNK kisbabáknak, fehér, illetve nagyon érzékeny bőrűeknek lett kifejlesztve, SPF 50+ faktorszámú, rendkívül magas UVA védelemmel. Jól bevált, közkedvelt, dermatológiailag tesztelt termék. A napfény okozta ártalmaktól véd és a mélyrétegi bőröregedési folyamatok mérséklődését támogatja. Kurkuma, rozmaring és homoktövis kivonatokkal védi a bőrt. Az extra dózisú antioxidáns bőrvédelmet közvetlenül is megvalósítja a fényvédelem mellett, így a bőrünk azonnal hozzáfér a szükséges antioxidáns erőhöz. 

•    A KAKAÓVAJ-TURMERIC FÉNYVÉDŐNK szintén magas, SPF 40-es faktorszámmal rendelkezik. Víz melletti nyaraláshoz célszerű egy vízlepergető, az az a fényvédő pigmenteket a bőrfelületen hosszabb ideig a bőrön tartó krémet alkalmaznunk. A bőrt védő kurkuma, homoktövis, citromfű antioxidánsaiban gazdag. Magas fényvédelmet biztosít, és bőrgyógyászatilag tesztelt.

•    Vízparti nyaraláshoz szintén ajánljuk az SPF 25-ös faktorszámú BÍBOR KASVIRÁG FÉNYVÉDŐT, mely közepes vízlepergető tulajdonsággal bír. Nagy mennyiségű kakaóvajat, valamint a gyulladáscsökkentő hatásáról ismert körömvirág olaj kivonatát, méhviaszt és jojobaolajat tartalmaz. A hidratált és üde bőrérzetet az aloe gél, valamint az orvosi zsálya és cédrus illóolajai biztosítják. A bőr természetes védekezőképességét és a szabadgyöktől való védelmét az E-vitamin, valamint a bíbor kasvirág kivonata segíti.

•    Mindennapos használatra a kisebb SPF10-es faktorszámú ORVOSI SOMKÓRÓ FÉNYVÉDŐT javasoljuk. Ez a fényvédő napozáshoz szokott bőrre ajánlott. A gyulladáscsökkentő orvosi somkóró, körömvirág és cickafarkfű kivonata az érzékeny bőrt védi a paradicsom, sárgarépalé és a homoktövis olajos kivonata kiegészíti a fényvédő pigmentek bőrvédő hatását. Értékes bőrtápláló olajai, pl. a kakaóvaj és jojobaolaj, valamint szezámolaj segítik a bőrregeneráló hatóanyagok bőrbe juttatását, és óvják bőrt a környezeti ártalmaktól.

A nap sugarai öregítik a bőrt! Nem csak károsítják, hanem látványosan öregebbé, és ráncosabbá teszik. Mindenhol használjunk napvédőkrémet, ha a szabadban, utcán tartózkodunk a szikrázó nyári napokon pedig különösen fontos ez!

A BIOLA Biokozmetikai Kft. olyan fényvédőkkel kényeztet, melyek táplálnak, gondoskodnak a szépségedről, miközben te élvezed a nyarat!
 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17143354_auto_resized.jpg
origo.hu

Kicsoda Kovács István bíró, Barcelona új közellensége?

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27206_resized.jpg?avcount=1713510911
origo.hu

Háborús hangulat van Brüsszelben

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17142944_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Ez nem megengedett!” – áll a bál a TV2-es műsor két szereplője körül, eltanácsolnák őket

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17140117_auto_resized.jpg
ripost.hu

Döbbenet: Netes koldusnak állt az RTL Klub sztárja

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17135226_auto_resized.jpg
vg.hu

Veszekedésbe fulladt Olaf Scholz kínai látogatása

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27205_resized.jpg?avcount=1713510911
origo.hu

Botrány: Vajna Tímea húga idegesen üzent testvérének

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27151_resized.jpg?avcount=1713510911
she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27156_resized.jpg?avcount=1713510911
videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17142175_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Visszatért a színpadra a Nemzeti Színház lebénult művésze

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17142644_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Házasság első látásra Csabi: Még egy peteérést bevárok

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/6P3dr8w9VWkWim1kR4vTxPKk3P3gFr7cdThsALefJAc/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2NmNWMwY2Y4Y2I5NDQ3YzY5YjE1NzZhNTg3ZWE0NzAx.jpg
PR Cikkek

Győztesek a pályán: Lidl Kids Team nyereményjáték (x)

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/FihJyBKp2ciBWYaEfXlM_ouhIV-_a050tUXHk6PtdKI/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2ZjYzQ1MzdmZDYzYTQzMTM5NzdkOTQzYmQ0YTkxNTg0.jpg
PR Cikkek

Erre számíthatunk időpontok tekintetében, ha sebészeti beavatkozásra van szükségünk (x)